Yksi suomalainen on onnistunut pysäyttämään Putinin – Venäjä uskoo tunnetusti vain voimaan

Vladimir Putinin toimet ovat saaneet kansalaiset eri puolilla maailmaa vaatimaan hänen pysäyttämistään. (Kuvituskuva Matti Porre/ Tasavallan presidentin kanslia)

Vladimir Putinin solisluu murtui arkkipiispa John Vikströmin taklauksessa vuonna 1994.

PUTIN Eräs suomalainen mies on ehkä ainoa kymmeniin vuosiin, joka on pystynyt voimakeinoin pysäyttämään Venäjän presidentin Vladimir Putinin. Vuosi oli 1994 ja paikka keväinen Turku.

Putin toimi vielä tuolloin Turun ystävyyskaupungin Pietarin kansainvälisistä suhteista vastaavana apulaiskaupunginjohtajana. Venäläisdelegaatio pelasi Impivaaran hallissa jalkapallo-ottelun silloisen arkkipiispa John Vikströmin kipparoimaa Piispan poikia vastaan.

Vikström murjoi taklauksessa Putinia niin, että venäläiseltä murtui solisluu. Eikä tässä vielä kaikki. Arkkipiispa kävi pukkaamassa 2–1-voittomaalin turkulaisille.

Vikström on huumorimielellä todennut olevansa ainoa, joka on pystynyt pysäyttämään Putinin voimakeinoin. Kun presidentiksi noussut Vladimir Putin ja John Vikström tapasivat vuosia myöhemmin Kultarannassa, ottelu oli edelleen myös Putinin muistissa.

Lue myös: Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja uhkailee länsivaltoja – ”Jos joku harkitsee puuttumista tilanteeseen…”

Kommentoi Facebookissa