Yläkoulussa tapahtunutta pahoinpitelyä kuvattiin videoille – rikokseen epäiltynä useita lapsia tai nuoria

Videota levittämällä ja jakamalla voi syyllistyä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen.

Videota levittämällä ja jakamalla voi syyllistyä yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämiseen. (Kuvituskuva Fotolia)

Rikos herättää poliisissa huolta tapahtunutta seuranneen ja kuvanneen nuorison toiminnan johdosta.

PAHOINPITELY Poliisi tutkii Tampereella yläkoulussa 25.2.2021 aamupäivän aikana tapahtunutta tekoa pahoinpitelynä sekä yksityiselämää loukkaavana tiedon levittämisenä. Poliisi on käynnistänyt tapahtuneen jälkeen nopeasti aktiivisen tutkinnan.

Rikokseen on epäiltynä useita lapsia tai nuoria, joista yksi on toiminut varsinaisena pahoinpitelijänä. Poliisi on kuulustellut tai parhaillaan kuulustelee tapahtumassa paikalla olleita tai muita osallisia. Varsinaisen teon lisäksi myös avunannosta tai yllytyksestä rikokseen voidaan rikoslain nojalla rangaista.

Rikosta on seurannut useita nuoria, joista moni on kuvannut tekoa yrittämättä puuttua tapahtuneeseen, saati suojella uhria. Pahoinpitelyrikoksesta on kuvattu videoita, joita on levitetty sosiaalisessa mediassa.

– Valitettavasti nämä ovat kaikki tyttöjä. Oletusarvo, että he olisivat poikia, menee usein pieleen, kertoo rikoskomisario Antti Uusipaikka Iltalehdelle.

Epäilty rikos herättää poliisissa laajemmin huolta tapahtunutta seuranneen ja kuvanneen nuorison toiminnan johdosta. Uhria loukkaavan pahoinpitelyn kuvaamisella ja videon levittämisellä satutetaan ihmistä usein yhtä paljon kuin itse väkivaltarikoksella. Seurauksia voi mieltää kuvittelemalla itsensä vastaavan videon kohteeksi.

Videota levittämällä ja jakamalla voi syyllistyä yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämiseen. Poliisi toteaakin, että älä jaa hallussasi olevaa videota eteenpäin, vaan poista puhelimeesi mahdollisesti ladattu video. Poliisille ei tarvitse ilmoittaa puhelimeesi jaetusta videosta, koska poliisi tutkii myös videon levittämistä käynnissä olevassa esitutkinnassa.

Pahoinpitelyrikoksen rangaistusasteikko on vähintään sakkoa ja enintään kaksi vuotta vankeutta.

  • EDIT 15.00: Korjattu sanamuotoa ja lisätty poliisikommentti

Lue myös: Teinimurhasta syytettyjen poikien viestit järkyttävät – ”Ollaa suomes nii päästää pälkähäst, jos jotai käy”

Kommentoi Facebookissa