Yllätyksille jatkoa Mestareiden liigassa

Manchester Cityn kausi päättyi yllätystappioon

Manchester Cityn kausi päättyi yllätystappioon. (Kuva AOP)

Olympique Lyon pudotti Manchester Cityn jatkosta Mestareiden liigan puolivälieräottelussa.

JALKAPALLO Lissabonissa tyhjille katsomoille pelattavissa Mestareiden liigan pudotuspeleissä on riittänyt yllätyksiä. Perjantaina FC Barcelona hävisi Bayern Münchenille käsittämättömästi maalein 2-8 ja lauantaina Olympique Lyon voitti Manchester Cityn 3-1.

Euroopan rahakkaimpien seurojen joukkoon lukeutuva City lähti otteluun selkeänä suosikkina. Lyon oli kuitenkin ajatuksessa edellä. Maxwel Cornet vei Lyonin 1-0 -johtoon, kun ensimmäinen puoliaika oli puolivälissä.

– Ei sitä joka päivä pääse pelaamaan Mestareiden liigan puolivälierissä. Tänään Cityä vastaan onni hymyili minulle jälleen, kolmessa ottelussa Cityä vastaan nyt neljä maalia tehnyt Cornet intoili Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n verkkosivuilla.

Vaihtomies Moussa Dembele viimneisteli Lyonin ja ottelun kaksi viimeistä maalia.

– Penkillä oleminen ei ole aina helppoa. Kun pääsee kentälle, niin haluaa tuoda osaamisensa juhliin. Tein sen tänään. Joukkuehenki on muuttunut. Olemme huippujoukkue, Dembele hehkutti.

Man City jäi Englannin Valioliigassa päättyneellä kaudella toiseksi. Mestareiden liigassa joukkuetta pidettiin merkittävänä mestarisuosikkina.

– On sääli tippua tuolla tavalla. Pelasimme hyvin toisella jaksolla, tasoitimme 1-1:een ja meillä oli paikkoja, mutta sittten 2-1 ja 3-1 -osumat sinetöivät kamppailun. Tämä on jalkapalloa, pienet erot ratkaisevat, Cityn belgialaistähti Kevin De Bruyne manaili.

Juttuvinkki: Lahden Kuusysi teki jättiyllätyksen – Romanian julma diktatuurikin oli saada nenilleen

Manchester City on nyt tippunut Mestareiden liigassa puolivälierävaiheessa kolmena vuotena peräkkäin. Pettymystä ei ehditä kovin pitkään sulatella. Cityn urakka Valioliigassa alkaa alle kuukauden päästä.

– Tilanne on, mitä se on. Tiesimme sen. ”The show must go on”, Cityn manageri Pep Guardiola totesi.

Lyon kohtaa välierässä Bayern Münchenin.

– Tämä on uskomatonta, koska olemme yllätysjoukkue. Kovin moni ihminen ei varmaankaan uskonut meidän pääsevän tänne asti. Meillä on oikeus jatkaa unelmointia ja uskomista, Lyonin maalivahti Anthony Lopes julisti.

Toisessa välieräottelussa vastakkain ovat Paris Saint-Germain ja RB Leipzig. Neljän parhaan joukossa on ainoastaan saksalaisia ja ranskalaisia joukkueita.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Barcelonalle käsittämätön nöyryytys – surkeus muistutti vuoden 2014 Brasiliaa

Kommentoi Facebookissa