Barcelonalle käsittämätön nöyryytys – surkeus muistutti vuoden 2014 Brasiliaa

FC Barcelonan kausi päättyi karmaisevaan tappioon. Bayern voitti 8-2. (

FC Barcelonan kausi päättyi karmaisevaan tappioon. Bayern voitti 8-2. (Kuva AOP)

FC Barcelona koki karun nöyryytyksen. Bayern München voitti Mestareiden liigan puolivälieräottelun 8-2.

JALKAPALLO Bayern München nolasi perjantaina FC Barcelonan Mestareiden liigan puolivälierässä käsittämättömin lukemin. Bayern voitti Lissabonissa pelatun ottelun maalein 8-2.

Bayern johti ottelua jo avausjakson jälkeen 4-1. Peli oli käytännössä ohi, mutta Bayern jatkoi teurastustaan myös toisella jaksolla. Tärkeintä ei ollut voitto, vaan vastustajan täydellinen nöyryyttäminen.

Tunnelma oli ottelun jälkeen epäuskoinen.

– Tämä on ollut todella, todella rankka ilta. Olen pahoillani fanien, seuran jäsenten, pelaajien ja kaikkien puolesta, Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu sanoi seuran verkkosivuilla.

Ottelu toi mieleen vuoden 2014 MM-kisojen finaalin. Silloin Saksa voitti Brasilian 7-1.

Vuoden 2014 Brasilian joukkueella ja tämän vuoden Barcelonalla on yhteisiä piirteitä. Joukkueiden epätasaiset esitykset viestivät, ettei kaikki ole kunnossa. Romahdus oli odotettavissa, mutta kukaan ei arvannut, että takkiin tulisi 1-7 tai 2-8.

Barcelona oli viimeksi päästänyt ottelussa kahdeksan maalia vuonna 1946. Tällä kaudella Barcelona jäi ensi kertaa ilman yhtäkään mestaruutta sitten vuoden 2008.

Juttuvinkki: Lahden Kuusysi teki jättiyllätyksen – Romanian julma diktatuurikin oli saada nenilleen

Potkuja on varmasti luvassa. Barcelonan pelaajistokin lähtee varmasti remonttiin,

– Joitain päätöksiä on jo tehty, muita tulee seuraavien päivien aikana. Meidän täytyy tehdä päätöksiä sen jälkeen, kun asiat ovat rauhoittuneet, Bartomeu sanoi.

– Nyt jokaisen täytyy katsoa itseään peilistä. Seura tarvitsee muutoksia. En osoita sormella ketään. Kukaan ei ole turvassa. Minä häivyn, jos uutta verta tarvitaan. Minä lähden ensimmäisenä, Barcelonan toppari Gerard Pique kommentoi.

Bayern teki perjantaina seuraennätyksensä Mestareiden liigassa kauden maalimäärän ollessa nyt 35. Bayern ei ole koskaan aiemmin tehnyt yhtä montaa maalia yhden Mestareiden liigan kauden aikana.

Bayern on voittanut tällä kaudella jo Saksan mestaruuden ja Saksan Cupin. Bayern ei ole hävinnyt tämän kauden Mestarien liigassa vielä yhtään ottelua. Toukokuussa päättyneen koronatauon jälkeen Bayern on voittanut kaikki ottelunsa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Nurmipalloseura huojuttaa Euroopan jalkapalloperinteitä

Kommentoi Facebookissa