Nurmipalloseura huojuttaa Euroopan jalkapalloperinteitä

RB Leipzig juhlii maalia.

RB Leipzig juhlii maalia. (Kuva AOP)

Euroopan jalkapallonousukas RB Leipzig eteni Mestareiden liigan välieriin. Seura herättää Saksassa paljon kielteisiäkin tunteita.

JALKAPALLO Saksan Bundesliigan huippuseuraksi energiajuomayhtiön rahoituksella noussut RB Leipzig on ensi kertaa edennyt Mestareiden liigan välieriin. RB kukisti torstaina Espanjan huippuseuroihin lukeutuvan Atletico Madridin 2-1.

Atletico lähti otteluun hienoisena suosikkina. Viihdyttävää jalkapalloa tarjonneessa ottelussa Leipzig oli kuitenkin ajatuksessa edellä. Jossittelun varaa Atleticolle ei jäänyt.

– Olemme todella iloisia ja olen niin ylpeä joukkueesta. Me puolustimme intohimolla. Olimme parempi joukkue todella hyvää ja kokenutta joukkuetta vastaan. Olimme loistavia, Leipzigin valmentaja Julian Nagelsmann hehkutti seuran verkkosivuilla.

Leipzigin tanskalaishyökkääjä Yussuf Poulsen yhtyi Nagelsmannin sanoihin.

– Ei voisi kirjoittaa parempaa tarinaa. Tämä on valtava päivä ja mahtava hetki, meidän täytyy nauttia siitä. Seuraava fantastinen ottelu on kulman takana. Me olimme parempi joukkue ja ansaitsimme välieräpaikkamme, Poulsen säesti.

Dani Olmo vei Leipzigin johtoon tauon jälkeen. Vaihdosta tullut Atleticon Joao Felix tasoittui rangaistuspotkusta, mutta RB ei siitä hätkähtänyt.

Lepizigin sankariksi nousi yhdysvaltalainen keskikenttäpelaaja Tyler Adams. Hänen laukauksensa muutti suuntaa ja ohjautui verkkoon paria minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Maali oli Adamsille ensimmäinen Leipzigin paidassa ja myös ensimmäinen Mestareiden liigassa.

– Halusin tuoda energiaa peliin tultuani vaihdosta kentälle ja mielestäni onnistuin siinä. En todellakaan ole maalintekijä, mutta totta kai olen ylpeä tehtyäni näin tärkeän maalin Mestareiden liigan neljännesfinaaleissa, Adams intoili.

Juttuvinkki: Lahden Kuusysi teki jättiyllätyksen – Romanian julma diktatuurikin oli saada nenilleen

Leipzig saa välierissä vastaansa Paris Saint-Germainin. Ottelu pelataan ensi tiistaina Lissabonissa.

Kymmenisen vuotta sitten harva olisi uskonut, että PSG ja Leipzig pelaisivat Mestareiden liigan välierissä. Isolla rahalla aikaan saa kuitenkin menestystarinoita.

PSG nousi 2012 yhdeksi maailman rahakkaimmista jalkapalloseuroista saatuaan omistajakseen qatarilaisen sijoitusyhtiön Qatar Sports Investmentsin.

Red Bull halusi 2000-luvun lopulla investoida isoja rahoja saksalaiseen jalkapalloon. Vuonna 2009 perustettiin RasenBallsport Leipzig, joka aluesarjatasoilta nousi Bundesliigaan vain seitsemässä vuodessa.

Saksassa säännöt kieltävät suoran markkinoinnin seuran nimessä. RasenBallsport tarkoittaa nurmipallourheilua, mutta ei tarvitse olla Einstein yhdistääkseen seuran nimestä tulevan RB-lyhenteen Red Bulliin.

On täysin mahdollista, että RB Leipzig voi voittaa tänä vuonna Mestareiden liigan. Se ärsyttäisi monia saksalaisia jalkapallofaneja, jotka haukkuvat Leipzigia muoviseksi mainosjoukkueeksi.

Teksti Otto Palojärvi

LUue myös: Puoli vuotta koronalingon jälkeen – Mestareiden liigan tuhkimotarinalle tyly loppu

Kommentoi Facebookissa