Yllätysvoitto myös Unkarissa? – Max Verstappen piikkinä Mercedeksen lihassa

Max Verstappenia pidetään Formula ykkösten jopa lahjakkaimpana kuljettajana

Max Verstappenia pidetään Formula ykkösten jopa lahjakkaimpana kuljettajana. (Kuva Red Bull Content Pool)

Max Verstappenia uumoillaan voittajaehdokkaaksi myös ensi viikonlopun Unkarin F1-kilpailussa.

FORMULA 1 Max Verstappen on Mercedeksen ylivoimasta huolimatta voittanut Formula ykkösten viimeisestä kolmesta kilpailusta kaksi. Verstappen on ollut ykkönen, vaikka hänen autona Red Bull jää Hondan moottoritehojen takamatkan takia Mercedeksen vauhdista.

Voitoissaan Verstappen on hyötynyt poikkeusolosuhteista. Itävallassa Mercedes kärsi jäähdytysongelmista korkeassa ilmanalassa helteisessä säässä. Saksassa ajettiin viime sunnuntaina puolestaan sadekisa.

Verstappen kuitenkin voitti kisat ennen kaikkea upeilla ajosuorituksillaan. Ei ole ihme, että miehestä povataan F1-sarjan seuraavaa supertähteä.

Ensi viikonloppuna ajettava Unkarin Grand Prix voisi olla kilpailu, jossa Verstappen voisi taistella voitosta. Rata on syheröinen, eikä Mercedeksen tehoetumatka samalla lailla pääse oikeuksiinsa kuin monella muulla radalla. Lisäksi Mercedes saa haastetta korkeasta lämpötilasta.

Entinen F1-kuljettaja ja nykyinen asiantuntijakommentaattori Martin Brundle on ainakin vakuuttunut siitä, että kiukuttelevasta nuorukaisesta kylmäpäisen kuljettajan mittoihin kasvaneella Verstappenilla olisi täydet saumat voittoon myös Unkarissa.

– Verstappen on voittanut kaksi kolmesta viimeisestä kisasta. Lisäksi tiimi on luottavainen, että Hungaroring tarjoaa heille yhden kauden parhaista mahdollisuuksista voittoon. Tämä antaa Red Bullille entistäkin paremmat mahdollisuudet pitää Verstappen tallissa myös tulevaisuudessa, Brundle toteaa Sky Sportsille kirjoittamassaan kolumnissa.

Brundlea hämmästyttää Verstappenin rauhallisuus. Kuumakallena tunnettu nuori hollantilainen näyttää saaneen itsehillintänsä kuntoon.

– Haastattelin häntä heti kilpailun jälkeen. Hän oli yhtä rauhallinen kuin joku, joka odottaa bussia ilman kiirettä. Hän oli täysin tyyni yhden hulluimman kisan jälkeen, josta moni ei pystynyt edes muistamaan, mitä siellä tapahtui.

– Viisas pää nuorilla harteilla ja hämmästyttävä koordinaatio aivojen, silmien, käsien sekä jalkojen välillä hänen hallitessaan maailman nopeinta autoa petollisissa olosuhteissa, Brundle jatkaa Verstappenin suitsutusta.

Verstappen on MM-pisteissä kolmantena. Hän on jäänyt Lewis Hamiltonista 63 ja Valtteri Bottaksesta 22 pistetä. Olisiko Verstappenilla vielä saumoja mestaruuteen?

– En osaa sanoa. Aika paljon MM-sarjaa on edelleen jäljellä. Mercedeksellä oli epäonnea, mutta he ovat edelleen aika dominoiva tiimi, Verstappen itse vastasi kysymykseen Saksan GP:n jälkeen.

Verstappenin manageri Raymond Vermeulen on ainakin optimistinen.

– Meidän pitää ottaa edelleen pieni steppi eteenpäin. Mutta jos katsotaan vaikka Silverstonea, niin olisimme voineet olla kakkosia ja ajaa paalulle, joten ero on pienentynyt, Vermeulen sanoi hollantilaiselle Formule 1-sivustolle.

Vermeulen painottaa, että Mercedeksen virheiden hyödyntäminen on tärkeää.

– Näimme Saksassa, että jopa Mercedes voi panikoida varikkopysähdysten kanssa ja meillä taas kaikki meni nappiin. Siitä iso kiitos tiimille, Vermeulen sanoi.

Unkarin kisan voitto on Verstappenilta vielä saavuttamatta. Nykykuljettajista Lewis Hamilton on voittanut Hungaroringin radalla peräti kuusi kertaa. Sebastian Vettel on voittanut kahdesti ja Daniel Ricciardo sekä Kimi Räikkönen kerran.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kimi Räikkösen rangaistus lisäsi Valtteri Bottaksen takamatkaa – Alfa Romeo valittaa

Kommentoi Facebookissa