Zimbabwessa kuolleiden suomalaisten nimet vahvistettiin – lentoturman syy edelleen tuntematon

Suomalaiset olivat nousseet Cessna-pienkoneeseen Buffalo Rangen lentokentältä Zimbabwessa.

Suomalaiset olivat nousseet Cessna-pienkoneeseen Buffalo Rangen lentokentältä Zimbabwessa. (Kuvituskuva AOP)

Victorian putouksille matkalla olleen pienkoneen lentäjä oli kokenut paikallinen ammattimetsästäjä.

ONNETTOMUUS Viime perjantaina Zimbabwessa tapahtui lento-onnettomuus, jossa surmansa sai koneen lentäjä sekä neljä matkustajaa. Ulkoministeriö on vahvistanut menehtyneiden matkustajien olleen suomalaisia.

Suomalaiset olivat nousseet Cessna S206 -koneeseen Chiredzin kaupunkia lähellä sijaitsevalta Buffalo Rangen lentokentältä. Onnettomuus tapahtui Chamanjenjeressä, Masvingon provinssissa, kun kone oli ollut matkalla Victorian putouksille.

Metsästysmatkalla olleiden kaikkien miesten henkilöllisyydet on nyt vahvistettu. Turmassa kuoli UPM Biorefining -liiketoiminnan johtaja, kauppatieteen maisteri Heikki Vappula. Heikki Vappula oli 51-vuotias ja myös Metsäteollisuus ry:n hallituksen jäsen. Ennen uraansa metsäteollisuudessa Vappula toimi Nokian palveluksessa 13 vuotta.

Lassila & Tikanoja Oyj:n toimitusjohtaja Pekka Ojanpää menehtyi myös lento-onnettomuudessa. Pekka Ojanpää, 52, ehti toimia Lassila & Tikanojan toimitusjohtajana seitsemän vuoden ajan ja hänen piti lopettaa Lassila & Tikanojan palveluksessa marraskuun lopussa siirtyäkseen Suominen Oyj:n toimitusjohtajaksi. Myös Ojanpäällä oli Nokia-tausta.

Asianajotoimisto HPP tiedotti tänään, että toimiston osakas ja asianajaja Harri Hynninen, 50, menehtyi onnettomuudessa. Hynninen oli Zimbabwessa yksityisellä lomamatkalla. Myös IT-alalla toimiva Multi Support on vahvistanut, että yrityksen Suomen maajohtaja Kari Partanen, 53, oli kuolleiden joukossa. Yhtiön tiedotteessa kerrotaan Partasen olleen innokas metsästäjä.

Pienkoneen lentäjä oli yksi Buffalo Range Safaris -yrityksen omistajista, ammattimetsästäjä Barry Style. Lento-onnettomuuden syy ei ole edelleenkään tiedossa. Onnettomuustutkintakeskus on valmistautunut tukemaan onnettomuustutkintaa osallisvaltiona Suomessa, mutta sillä on ollut vaikeuksia saada yhteyksiä Zimbabwen viranomaisiin.

Lue myös: Ulkoministeriö vahvistaa – neljä suomalaista kuoli lentoturmassa Zimbabwessa

Kommentoi Facebookissa