Zlatan Ibrahimovic täräytti taas – tylyä tekstiä USA:n jalkapalloliigan tasosta

Zlatan Ibrahimovic "jäähdyttelee" Los Angeles Galaxyssa

Zlatan Ibrahimovic "jäähdyttelee" Los Angeles Galaxyssa. (Kuva AOP)

Zlatan Ibrahimovic ilmoittaa olevansa Ferrari Fiatien joukossa.

JALKAPALLO Yhdysvaltain ja Kanadan jalkapallon miesten ammattilaissarja Major League Soccer, MLS, nauttii yhä vain suurempaa suosiota. Vuonna 1996 perustettu sarja on laajentunut alkuperäisestä kymmenen joukkueen sarjasta jo 24 joukkueen sarjaksi.

MLS:n taso ei kuitenkaan vastaa Euroopan huippusarjojen tasoa. Siitä pitää huolen tiukka budjettikatto, joka estää seuroilta törsäilyn.

Supertähdistä MLS:ssä pelaavatkin Euroopan sarjoihin ”yli-ikäiset” jäähdyttelijät. Esimerkiksi David Beckham ja Thierry Henry on nähty sarjassa tositoimissa.

MLS:n tämän kauden suurin tähti Zlatan Ibrahimovic oli vahvassa vedossa perjantaina. Zlatan teki hattutempun seuransa Los Angeles Galaxyn päihittäessä paikallisottelussa LA FC:n 3-2.

Zlatan oli kohauttanut jo ennen ottelua, mutta ei sarjan kannalta positiivisessa mielessä. Hän täräytti ESPN:n haastattelussa, ettei pidä MLS:n tasoa kaksisena. Zlatan kuvaili olevansa MLS-peleissä Ferrari Fiatien keskellä, kuten Ruotsin maajoukkueessakin, joskaan ei siellä yhtä selkeästi.

Zlatan korosti, ettei halua olla ilkeä. Hän vain haluaisi pelikaveriensa nostavan tasoaan.

Zlatan kritisoi myös MLS:n pudotuspelikäytäntöä, jollaista Euroopassa ei ole. Zlatanin mukaan pudotuspelikäytäntö tuo runkosarjaan aivan liikaa turhia pelejä.

Zlatanin pudotuspelikritiikille löytyy tietysti katettakin. Los Angeles Galaxy on MLS:n läntisessä konferenssissa toisena. Eroa LA FC:hen on yhdeksän pistettä, mutta piste-erolla ei ole merkitystä, kun pudotuspelit alkavat, joten Zlatanin hattutemppu ja Galaxyn voitto eivät olleet kauden kannalta oleellisessa roolissa.

Mitä MLS:n tasoon tulee, on Zlatanin kritiikki kohtuutontakin. MLS:n pelit ovat Euroopan keskitasoisten sarjojen tasolla ja MLS:ssä on useiden maiden maajoukkuepelaajiakin. Suomalaisista MLS:ssä pelaavat tällä hetkellä Jukka Raitala, Lassi Lappalainen ja Alexander Ring.

Jalkapallon suosion kasvattamisen kannalta MLS on ollut merkittävässä roolissa. Vielä 1990-luvun alussa soccer-jalkapallo oli Yhdysvalloissa todellinen marginaalilaji, mutta nykyään se uhkaa jo jääkiekon asemaa maan neljänneksi suosituimpana joukkuelajina.

Teksti Otto Palojärvi


Lue myös:
KuPS pitää Suomen värejä pystyssä – haaste seuraavaksi todella kova

Kommentoi Facebookissa