Aino ja Leo ovat viime vuoden suosikkinimet – alle prosentti vauvoista sai neljä etunimeä

Yleisintä on antaa lapselle kaksi etunimeä, näin tekivät viime vuonna lähes puolet vanhemmista.

Yleisintä on antaa lapselle kaksi etunimeä, näin teki viime vuonna lähes puolet vanhemmista. (Kuva Fotolia)

Ruotsinkielisten lasten etunimistä Saga ja Emil ovat suosituimmat.

ETUNIMET Aino ja Leo ovat vuonna 2019 syntyneiden lasten suosituimmat etunimet. Ainon sai ensimmäiseksi nimekseen 278 tyttöä ja Leo annettiin etunimeksi 380 pojalle.

Ainon jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat Aada, Sofia, Eevi ja Olivia. Kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Aurora, Emilia ja Olivia vuoden 2018 tapaan.

Pojille useimmin annetut etunimet Leon jälkeen olivat Elias, Oliver, Eino ja Väinö. Viisi suosituinta poikien nimeä olivat Juhani, Olavi, Johannes, Mikael ja Oliver.

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Saga kuten edeltävänäkin vuonna. Poikien nimistä suosituin oli Emil. Sagan sai nimekseen 34 tyttöä ja Emilin 33 poikaa.

Sagan jälkeen suosituimmat tyttöjen etunimet olivat Emma, Stella, Ellen ja Alva. Ruotsinkielisten tyttöjen kaikista etunimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Elisabeth, Linnea ja Alice.

Pojille annettiin Emilin jälkeen ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Liam, William, Oliver tai Edvin. Pojilla taas viisi suosituinta nimeä olivat Erik, Alexander, Johannes, Emil ja Mikael.

Tiedot suosituimmista nimistä perustuvat 47 327 viime vuonna syntyneen lapsen tietoihin, jotka olivat saaneet nimen 5.4.2020 mennessä. Kaikkiaan lapsia syntyi 47 601. Nimen sai 23 256 tyttöä ja 24 071 poikaa. Suomenkielisiä heistä oli 38 685 ja ruotsinkielisiä 3 229.

Vuoden 2019 alusta alkaen nimilaki mahdollisti neljän etunimen antamisen lapselle. Tätä mahdollisuutta ei kuitenkaan käytetty kovin innokkaasti, sillä viime vuonna nimen saaneista lapsista vain alle prosentti sai täydet neljä etunimeä.

Yleisintä on antaa lapselle kaksi etunimeä, näin teki viime vuonna lähes puolet vanhemmista. Lähes yhtä suosittua on kolmen etunimen antaminen. Yhden etunimen sai 8,4 prosenttia lapsista.

Tilastoissa näkyy myös muutama useamman kuin neljä nimeä saanut lapsi. Tämä on mahdollista esimerkiksi silloin, kun lapsi on kastettu ulkomailla maassa, jossa etunimien määrää ei ole rajoitettu neljään, ja hänet kirjataan Suomen väestötietojärjestelmään.

Nimitiedot kootaan väestötietojärjestelmästä, jota ylläpitää Digi- ja väestötietovirasto. Vuoden 2019 sekä aiempien vuosien 50 suosituinta nimeä löytyy osoitteesta dvv.fi/suosituimmat-lasten-nimet.

Lue myös: Myös avoliitossa on oikeus yhteiseen sukunimeen – etunimiä voi jatkossa olla neljä

Kommentoi Facebookissa