Aleksander Barkov aloittanut vakuuttavasti – ennätys meni rikki

Aleksander Barkov on merkittävässä roolissa Florida Panthersin suunnitelmissa.

Aleksander Barkov on merkittävässä roolissa Florida Panthersin suunnitelmissa. (Kuva AOP)

Aleksander Barkov ja Florida Panthers ovat aloittaneet NHL-kauden yli odotusten.

JÄÄKIEKKO Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov kirjautti tililleen tehot 1+1, kun seura nappasi kauden kuudennen voittonsa. Panthers nappasi voiton Nashville Predatorsista maalein 2-1.

Samalla Panthers sai makean revanssin. Torstaina Predators oli peitonnut Panthersin perjantaina jatkoajalla maalein 6-5.

Neljän ottelun pisteputkessa oleva Barkov nosti joukkueensa tasoihin ajassa 25.58, kun hän pisti maalin kulmalta kiekon tyylikkäästi ohi ottelussa 34 torjuntaa ottaneen Panthersin maalivahdin Pekka Rinteen. Carter Verhaeghe tarjoili Barkoville namusyötön.

Ottelussa 21 minuuttia pelannut Barkov järjesti vastapalveluksen Verhaeghelle vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin. Barkov kuittasi tililleen syöttöpisteen Verhaeghen ajassa 35.31 viimeistelemään voittomaaliin.

Suomalaisten pistepörssiä johtavalla Barkovilla on koossa kahdeksasta kauden ensimmäisestä ottelustaan upeat tehot 5+6=11. Barkovin aiempi ennätys kauden kahdeksasta ensimmäisestä ottelusta oli kahdeksan tehopistettä.

– ”Barkyn” johtama ketju on erottunut illasta toiseen, Panthersin päävalmentaja Joel Quenneville kehui.

– Kemia minun ja Barkyn välillä toimii hienosti. Hän on mahtava pelaaja. Hänen kanssaan on niin helppo pelata, Verhaeghen säesti.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Panthers ei ole hävinnyt tämän kauden kahdeksasta ensimmäisestä ottelustaan vielä ainuttakaan varsinaisella peliajalla. Divisioonassaan Panthers on toisena. Hallitseva mestari Tampa Bay Lightning on pisteen edellä, mutta on pelannut yhden ottelun enemmän.

Vuonna 2013 NHL:ssä Floridassa aloittaneen Barkovin aikana Panthers ei ole menestynyt, koska joukkue ei ole ollut riittävän tasokas.

Barkovin syytä heikot tulokset eivät ole olleet. Hänet on toistuvasti arvioitu yhdeksi NHL:n aliarvostetuimmista pelaajista.

Kausi 2021 on alkanut Panthersilta lupaavasti. Joukkueella voikin olla nyt ihan oikeasti mahdollisuuksia menestyä pudotuspeleissä.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Patrik Laine maalasi – mokasi myös pahasti

Kommentoi Facebookissa