Aleksander Barkov loistaa – Patrik Laineella kyseenalainen tusina

Aleksander Barkov on merkittävässä roolissa Florida Panthersin suunnitelmissa.

Aleksander Barkov on merkittävässä roolissa Florida Panthersin suunnitelmissa. (Kuva AOP)

Aleksander Barkov on yksilösuorituksellaan auttanut Florida Panthersin NHL:n kärkipaikalle. Columbus Blue Jacketsin Patrik Laine on jäänyt maaleitta 12 perättäisessä ottelussa.

JÄÄKIEKKO Loukkaantumisesta toipunut Aleksander Barkov oli vahvassa iskussa, kun Florida Panthers voitti Columbus Blue Jacketsin NHL:ssä sunnuntaina maalein 3-0. Kahdessa maalissa mukana ollut Barkov keräsi tehopisteet 1+1.

Tehopisteidensä lisäksi Barkov suoriutui muutenkin näyttävästi. Hän otti taidokkaita kiekonriistoja ja jakoi namusyöttöjä.

NHL-toimittaja Dimitri Filipovic ihasteli Barkovin suoritusta. Hän julkaisi sosiaalisessa mediassa reilun puolentoista minuutin koosteen Barkovin esityksestä illan ottelussa.

– Hän on tehnyt tällaista koko vuoden, mutta mahtavaa, miten hyvä Sasha Barkov oli tänään, kommentoi Filipovic sosiaalisessa mediassa.

Barkov on kerännyt tällä kaudella 33 NHL-ottelussa tehopisteet 14+26=40. Hän on NHL:n pistepörssissä sijalla 12.

Suomalaisten pistepörssissä Barkov on toisena. Edellä on neljä ottelua enemmän pelannut Colorado Avalanchen Mikko Rantanen tehoillaan 21+22=43.

Florida Panthers on tällä kaudella tehnyt häikäisevän nousun NHL:n alakastin ryhmästä huippuryhmäksi. Columbus-voitollaan Panthers nousi koko NHL:n kärkeen.

Columbus Blue Jacketsissa tunnelmat ovat aivan toisenlaiset. Joukkue on jäänyt pudotuspeliviivasta viisi pistettä.

Columbukseen tammikuussa Winnipeg Jetsista siirtynyt Patrik Laine on huolestuttavassa tilanteessa. Hän on pelannut peräti 12 perättäistä ottelua ilman maaleja.

Panthers-ottelussa Laine herätti huomiota munauksellaan. Hänen huolimaton syöttönsä päätyi Panthersin Frank Vatranon lapaan, ja tämä karkasi tekemään 2-0-maalin.

Laineen maalihanojen tyrehtyminen johtunee itseluottamuksen katoamisen lisäksi siitäkin, ettei hänen rinnallaan pelaa riittävän taitavaa sentteriä. Esimerkiksi Barkovin kanssa Laine voisi saada aikaan paljon enemmän.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Eeli Tolvasen osakkeet nousevat roimasti – ohitti jo Patrik Laineen

Kommentoi Facebookissa