Anita Korvalle pronssia nuorten MM-kisoissa – ”Tiesin, että on hyvä suksi ja että sieltä tullaan kyllä”

Anita Korva hiihti tasaisessa sprinttifinaalissa upeasti pronssille.

Anita Korva hiihti nuorten MM-kisojen tasaisessa sprinttifinaalissa upeasti pronssille. (Kuva JWSC/ Janina Pitkänen)

Nuori suomalaishiihtäjä luotti koko päivän omaan vahvaan loppuiskuunsa.

MAASTOHIIHTO Nuorten MM-kilpailut Lahdessa avattiin sunnuntaina alle 20-vuotiaiden sprinttikilpailuilla. Naisten kilpailun voittoon hiihti Norjan Kristine Stavaas Skistad ja miesten kilpailussa Venäjän Alexander Terentev.

Palkintopallille saatiin myös suomalaisedustusta, kun Anita Korva hiihti upeasti pronssille. Naisten finaali oli todella tasainen ja Skistadin voitto finaalissa tuli 0,6 sekunnin erolla Puolan Monika Skinderiin. Viidentenä pitkään hiihtänyt Korva nousi loppusuoralla mitalitaisteluun mukaan, hän jäi 0,71 sekuntia voittajalle. Suomalainen luotti koko päivän omaan vahvaan loppuiskuunsa.

– Koko päivän oli hyvä vire päällä. Tottakai positiivinen päivä. Valmentaja Jussi Simula huusi sieltä, että ’vahva loppu, sulla on vahva loppu’ ja mietin, että kyllä sieltä ehtii nousta. Tiesin, että on hyvä suksi ja että sieltä tullaan kyllä.

Suomalaisnaisista myös Hilla Niemelä hiihti erävaiheeseen. 17-vuotias Niemelä kilpailee ensimmäistä kertaa nuorten MM-kisoissa. Josefiina Böök ja Rebecca Ehrnrooth karsiutuivat erävaiheista.

Miesten kilpailun voittanut Alexander Terentev hiihti maaliin lähes kolme sekuntia ennen Norjan Ansgar Evensenia ja Haakon Skaanesia. Suomalaismiehistä Miska Poikkimäki ja Leo Rantahalvari hiihtivät aina välieriin asti. Poikkimäki oli lopulta seitsemäs ja Rantahalvari kymmenes.

– Tänään oli hauska päivä, aamulla vähän jännitti. Sitten, kun pääsi kisapaikalle kotiyleisön eteen niin jännitys laski.

Poikkimäki odottaa tiistaista päämatkaansa innolla. Aapo Tilli karsiutui niukasti erävaiheista, Wiljam Mattilan kilpailu kariutui karsinnassa kaatumiseen.

  • Lähde Hiihtoliitto

Lue myös: Iivo Niskanen löysi huiman voittovauhdin – ”Kun tämä matka on kisoissa, olen yksi ennakkosuosikeista”

Kommentoi Facebookissa