Antti Rinne tapasi Al-holin leirin lsis-naisten lähipiirejä – ”Suomen valtio on tehnyt tiiviisti työtä”

Pääministeri Antti Rinteen kutsumassa tapaamisessa olivat myös ulkoministeri Pekka Haavisto, sisäministeri Maria Ohisalo ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Pääministeri Antti Rinteen kutsumassa tapaamisessa olivat myös ulkoministeri Pekka Haavisto, sisäministeri Maria Ohisalo ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru. (Kuva AOP)

Ministerit tapasivat leirillä olevien lasten ja äitien läheisiä osana selvitystyötä.

ISIS Pääministeri Antti Rinne on tavannut tänään Al-holin leirillä olevien suomalaisnaisten ja heidän lastensa lähipiiriä. Mukana pääministerin kutsumassa tapaamisessa olivat ulkoministeri Pekka Haavisto, sisäministeri Maria Ohisalo ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

– Kuuntelin Al-holin leirillä olevien lähipiirin kuvauksia heidän läheistensä tilanteesta. Kerroin heille, että Suomen valtio on tehnyt tiiviisti työtä, jotta tilanteeseen löytyisi ratkaisu, totesi pääministeri Rinne tapaamisen jälkeen.

Ministerit tapasivat leirillä olevien lasten ja äitien läheisiä osana selvitystyötä, jota tilanteen vuoksi tehdään. Läsnä olivat erityisesti lasten tilanteen selvittämisen vuoksi keskeiset ministerit.

Yleisradion toimittaja vieraili alkukesästä koillis-Syyriassa sijaitsevalla Al-Holin leirillä, jossa on niin sanottuja Isis-vaimoja lapsineen. Toimittaja tapasi henkilökohtaisesti viisi suomalaista naista, jotka puolestaan kertoivat leirillä olevan yhteensä 11 äitiä ja 33 lasta.

Useita vuosia Syyriassa olleet naiset sanovat olevansa Suomen kansalaisia ja kolme heistä oli kantasuomalaisia. Lapsista osa on syntynyt Syyriassa. Naisten mielestä he eivät ole tehneet mitään väärää ja he haluaisivatkin palata Suomeen.

Lue myös: Suomi ottaa vastaan Italian torjumia turvapaikanhakijoita – Rinteen hallitus muutti linjaa siirtolaisiin

Kommentoi Facebookissa