Bayern München antaa raskaan sakon tähtipelaajalleen – ”Hän menetti kontrollin täysin”

Franck Ribery solvasi ärhäkkäästi omaa käytöstään sosiaalisessa mediassa kritisoineita.

Franck Ribery solvasi ärhäkkäästi omaa käytöstään sosiaalisessa mediassa kritisoineita. (Kuva AOP)

Franck Riberyn käytös sosiaalisessa mediassa ei miellyttänyt Bundesliiga-jätin johtajaa.

JALKAPALLO Saksan Bundesliigan jättiseura Bayern München antaa tuntuvan sakon tähtipelaajalleen Frank Riberylle, ilmoittaa Bayernin urheilutoimenjohtaja Hasan Salihamidzic.

Ribery joutui myrskyn silmään, kun hän sosiaalisessa mediassa solvasi ärhäkkäästi omaa käytöstään kritisoineita. Kritisoijat eivät pitäneet tavasta, jolla Ribery esitteli kullattua pihviään Twitterissä.

Ribery vastasi antamalla potut pottuina. Hän muun muassa ilmoitti, että kritisoijat ovat syntyneet rikkoutuneen kondomin ansiosta. Samalla ranskalainen kirosi kritisoijiensa äidit, isoäidit ja muun perheen.

– Keskustelin pitkään Franckin kanssa, ja sanoin, että antaisimme hänelle raskaan sakon. Hän hyväksyi sen, useiden tiedotusvälineiden siteeraama Salihamidzic sanoi.

– Hän käytti sanoja, joita me, FC Bayern, emme voi hyväksyä, eikä Franckillä ole oikeutta käyttää niitä roolimallina ja FC Bayernin pelaajana.

Samalla Salihamidzic kuitenkin katsoi tilannetta myös Riberyn näkökulmasta.

– Franckia on paneteltu ja loukattu. Eikä pelkästään Franckia, vaan myös hänen raskaana olevaa vaimoaan, hänen lastaan ja hänen äitiään, joka on sairaalassa leikkausta varten. Franck halusi puolustaa itseään ja perhettään. Hänellä on oikeus siihen. Puolustan häntä siinä, mutta valitettavasti hän menetti kontrollin täysin.

Ribery vaihtamassa maisemaa kesällä

Franck Riberyn, 35, ja Bayern Münchenin välinen sopimus umpeutuu kesällä, eivätkä osapuolet aio jatkaa yhteistyötä. Ribery siirtyi vuonna 2007 kotimaansa Marseillesta Bayern Münchenin joukkueeseen, jossa hän on kuulunut avainpelaajiin siitä asti.

Ribery kertoi Goalille ja Sport1:lle joulukuussa, ettei hän ole vielä tehnyt päätöstä siitä, missä hän pelaa ensi kaudella.

– Minulla ei ole ajatusta siitä vielä. Haluan pelata niin kauan, että kehoni sanoo, että saa riittää. Moni kysyy minulta ensi kaudesta, mutta en halua ajatella sitä liian paljon, Ribery sanoi.

– Tunnen oloni hyväksi, ja täytän 36 vuotta parin kuukauden kuluttua. Jumalalle kiitos siitä, että minulla on ollut vähän loukkaantumisia tällä kaudella, ja että olen pelannut lähes jokaisen pelin.

Bayern München on ollut hienoisissa ongelmissa kentillä tällä kaudella. Saksan ylivoimaisesti menestynein seura on jäänyt viisi pistettä Bundesliigaa johtavasta Borussia Dortmundista.

Takamatka johtuu siitä, että Bayern München aloitti kauden surkeasti. Viime aikoina se on kuitenkin ollut kovassa iskussa. Bayern on voittanut viisi kuudesta viime ottelustaan, joista yksi on päättynyt tasan. Dortmundin saldo kuudesta viime ottelusta on viisi voittoa ja tappio.

Bundesliigassa toiseksi jääminen olisi kova pettymys Bayerniille, sillä joukkue on voittanut Bundesliiga-mestaruuden peräti kuudesti peräkkäin.

Lue myös: Valmentajalegenda veikkaa Valioliigan mestaria – ”Laittaisin rahat likoon Liverpoolin puolesta”

Kommentoi Facebookissa