Brother Christmasin rahankeräysasiat tutkitaan – poliisi toteaa kynnyksen esitutkintaan ylittyneen

Brother Christmasin takana oleva Ari Koponen on kiistänyt, että toiminnassa olisi mitään laitonta.

Brother Christmasin takana oleva Ari Koponen on kiistänyt, että toiminnassa olisi mitään laitonta. (Kuva Tuomo Manninen)

Itä-Uudenmaan poliisi selvittää Brother Christmas ry:n rahankeräystoiminnan mahdollisia väärinkäytöksiä.

RAHANKERÄYS Brother Christmas ry:n hyväntekeväisyyteen liittyvää rahankeräystoimintaa ja siihen mahdollisesti liittyviä epäselvyyksiä on käsitelty julkisuudessa alkuvuoden aikana.

Asiaan liittyvästä ajoittain kiivaasta kirjoittelusta sosiaalisessa mediassa on tehty Itä-Uudenmaan poliisille kaksi tutkintapyyntöä muun muassa laittomasta uhkauksesta. Toisen ilmoituksen osalta esitutkintakynnys ei ylittynyt ja toinen on vielä esiselvityksessä.

Lisäksi Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle on kirjattu huhtikuun 5. päivä ulkopuolisen tutkintapyynnön perusteella kolme rikosilmoitusta epäillyistä taloudellisista väärinkäytöksistä rahankeräykseen liittyen. Rikosnimikkeinä on kirjattu tässä vaiheessa muun muassa epäilty kavallus, kirjanpitorikos ja rahankeräysrikos.

Helsingin Sanomat oli julkaissut artikkelissaan väitteitä, että Koponen ei olisi toimittanut kaikkia avustussummia perille ja olisi käyttänyt saatuja lahjakortteja omaksi ja läheistensä hyödyksi. Brother Christmasin takana oleva Ari Koponen on kiistänyt, että toiminnassa olisi mitään laitonta. Päivän Lehti kirjoitti asiasta tässä.

Tutkintapyynnön esikäsittelyn perusteella on todettu, että esitutkintakynnys asiassa ylittyy. Asia siirtyy aktiiviseen esitutkintaan piakkoin, kun asian tutkintajärjestelyt varmistuvat.

Kommentoi Facebookissa