Bundesliiga-tähti sen tietää – ”Tällä hetkellä Messi on ehdottomasti maailman paras pelaaja”

Lionel Messi on edustanut koko tähänastisen ammattilaisuransa ajan FC Barcelonaa.

Lionel Messi on edustanut koko tähänastisen ammattilaisuransa ajan FC Barcelonaa. (Kuva AOP)

Eintracht Frankfurtin David Abraham tuntee Lionel Messin kentällä ja sen ulkopuolella.

JALKAPALLO Saksan Bundesliigassa pelaavan Eintracht Frankfurtin argentiinalainen kapteeni David Abraham kehuu Goalin ja DAZN:n haastattelussa maanmiestään Lionel Messiä, joka edustaa Espanjan La Ligaa johtavaa FC Barcelonaa.

Kaksikko tuntee toisensa hyvin, sillä he pelasivat yhdessä Argentiinan alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa vuonna 2005, kun argentiinalaiset voittivat maailmanmestaruuden.

– Hän oli hyvin rauhallinen, hyvin ujo tyyppi. Hän ei koskaan halunnut olla huomion keskipiste kentän ulkopuolella. Hän puhui aina hyvin rauhallisesti, Abramah sanoi Goalille.

– Pari vuotta myöhemmin tapasimme FC Barcelonan ja Baselin välisessä Mestarien liigan ottelussa. Päätösvihellyksen jälkeen kävimme hyvin kivan ja ystävällisen keskustelun.

– Hän on hyvin normaali persoona. Hän tykkäsi pelata PlayStationia, kuten suurin osa ihmisistä.

En tiedä, onko Messi kaikkien aikojen paras

Abraham ei halunnut kuitenkaan nostaa Messiä kaikkien aikojen parhaaksi jalkapalloilijaksi, sillä topparin mielestä Diego Maradona saattaa olla Messinkin edellä keskinäisessä vertailussa.

Messi, 31, on edustanut koko tähänastisen ammattilaisuransa ajan FC Barcelonaa, kun taas Maradona, 58, oli todellinen kiertolainen.

Maradona edusti Espanjan La Ligassa Barcelonaa ja Sevillaa, Italian Serie A:ssa SSC Napolia ja kotimaassaan Argentinos Juniorsia, Newell’s Old Boysia ja Boca Juniorsia, jossa hän pelasi kahteen otteeseen.

– Tällä hetkellä Messi on ehdottomasti maailman paras pelaaja. En tiedä, onko hän kaikkien aikojen paras. Se, mitä Maradona teki Argentiinalle, oli todella hienoa, Bundesliiga-tähti sanoo.

– Messi voi nyt voittaa kolme maailmanmestaruutta Argentiinan kanssa, mutta niillä ei ole samaa merkitystä kuin Maradonan triumfilla.

Abramah muistuttaa, että Maradona auttoi Argentiinaa maan vaikeina hetkinä.

– Siksi ei voi vertailla. Se on mahdotonta.

Maradona pelasi Argentiinan maajoukkueessa vuosina 1977–94. Hänen johdollaan Argentiina voitti maailmanmestaruuden 1986. Messi debytoi Argentiinan maajoukkueessa vuonna 2005. Hän ei ole toistaiseksi voittanut yhtäkään maailmanmestaruutta.

Lue myös: Real Madridin maalilla Navasin syrjäyttänyt Courtois: – ”Ei ole koskaan kiva olla penkillä”

Kommentoi Facebookissa