Dramaattinen ratkaisu Sardinian rallissa – Ott Tänak masentui

Tommi Mäkisen johtama Toyota-talli koki Sardinian rallissa karmean pettymyksen

Tommi Mäkisen johtama Toyota-talli koki Sardinian rallissa karmean pettymyksen. (Kuva Toyota)

Ott Tänak putosi Sardinian rallin päätöserikoiskokeella kärkipaikalta viidenneksi. Dani Sordo nousi voittoon ja Teemu Suninen toiseksi.

RALLI Sardinian saarella ajettu Italian MM-ralli sai dramaattisen päätöksen. Kisaa dominoinut Toyotan virolaiskuski Ott Tänak ajoi kisan päättäneellä supererikoiskokeella ulos tieltä ja menetti varmalta näyttäneen voiton.

Tänak pystyi jatkamaan maaliin ja körötteli lopputuloksissa viidenneksi. Hän oli niin murtunut, ettei pystynyt antamaan tv-haastattelua.

Dani Sordo oli hänkin hämmentynyt. Espanjalainen sai yllättäen kuulla voittaneensa kilpailun.

– Uskomatonta. En löydä sanoja tämän kuvailuun. Tänakin virheestä huolimatta on mahtavaa voittaa. Olen pahoillani Ottin puolesta, sai Sordo sanotuksi WRC:n tv-haastattelussa.

Sordo, 36, ajoi ensimmäisen MM-rallinsa jo 2003. Urallaan hän on ollut pääasiassa kuitenkin kakkoskuskin roolissa. Ennen Sardinian kisaa hän oli voittanut vain yhden MM-rallin oltuaan ykkönen vuoden 2013 Saksan rallissa.

Toiseksi sijoittunut Teemu Suninen saavutti uransa parhaan tuloksensa MM-rallissa. Perjantaina Suninen oli ollut kisan kärjessä. Lauantaina hän tuli siihen tulokseen, ettei pystyisi haastamaan Tänakia ja keskittyikin varmistelemaan palkintosijaansa.

Uudeksi kartanlukijakseen Suninen oli saanut Jarmo Lehtisen, joka aiemmin toimi Mikko Hirvosen kartturina. Lehtinen palasi MM-tasolle viiden vuoden tauon jälkeen ja pääsi heti palkintopallille.

– Oli hyvä ralli. Yhteistyömme Jarmon kanssa toimii hienosti, Suninen sanoi WRC:lle.

Sunisen ohella suomalaisista juhlittavaa oli Kalle Rovanperällä, joka saavutti kolmannen perättäisen voittonsa WRC2-luokassa. Sardinian rallin kokonaistuloksissa Rovanperä oli yhdeksäs.

Seitsemänneksi sijoittuneen Esapekka Lapin kisa meni perjantaina piloille rengasrikon takia. Jari-Matti Latvala puolestaan ajoi perjantaina ulos tieltä. Hän sai kaksi pistettä kisasta oltuaan supererikoiskokeella sunnuntaina neljäs.

Maailmanmestaruus on kolmen kuljettajan kauppa. Tänak nousi isosta pettymyksestään huolimatta MM-sarjan kärkeen, kun Sebastien Ogier keskeytti perjantaina ajettuaan ulos. Tänak johtaa toisena olevaa Ogieria neljällä ja kolmantena olevaa Thierry Neuvillea seitsemällä pisteellä.

Rallin MM-sarja jää kuuden viikon kesätauolle. Kausi jatkuu Jyväskylässä 1.-4. elokuuta.

Sardinian MM-rallin lopputulokset:

1. Dani Sordo Hyundai 3.32.27,2
2. Teemu Suninen Ford +13,7
3. Andreas Mikkelsen Hyundai +32,6
4. Elfyn Evans Ford +33,5
5. Ott Tänak Toyota +1.30,1
6. Thierry Neuville Hyundai +2.06,7
7. Esapekka Lappi Citroen +2.59,6
8. Kris Meeke Toyota +4.40,1
9. Kalle Rovanperä Skoda +8.24,6

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tuomarifarssi teki Formula ykköset naurettavaksi – kuninkuusluokan kriisi syvenee

Kommentoi Facebookissa