Pippurisumutetta silmille – Palloliitto tutkituttaa Suomen Cupin tapahtumat

SUEK tutkii Suomen Cupin finaalin ikävät tapahtumat

SUEK tutkii Suomen Cupin finaalin ikävät tapahtumat. (Kuva Fotolia)

Kaikki pippurisumutetta silmilleen saaneet fanit eivät olleet ryntäämässä kentälle.

JALKAPALLO Ilveksen 2–0 -voittoon päättynyt, lauantaina Maarianhaminassa pelattu jalkapallon Suomen Cupin finaali sai ikävän sivumaun, kun muutama katsoja joutui sairaalaan. Loppuvihellyksen jälkeen järjestyksenvalvojat suihkuttivat pippurisumutetta katsomoon estääkseen Ilveksen kannattajien ryntäämisen kentälle.

Osa pippurisumutetta saaneista katsojista joutui sairaalaan. Katsojia oli useaan kertaan kehotettu olemaan juoksematta kentälle, mutta muutama katsoja ei noudattanut käskyjä. Sosiaalisessa mediassa julkaistuilla videoilla näkyy kuitenkin selvästi, että järjestyksenvalvojat suihkuttivat pippurisumutetta katsomon puolella olleiden päälle. Ainakin yhdellä sairaalaan joutuneella oli episodin jälkeen näköongelmia.

Palloliitto on julkaissut tiedotteen, jossa se ilmoittaa tutkituttavansa tapahtumat SUEK:in eli Suomen urheilun eettisen keskuksen toimesta.

– Koska olemme cupin finaalissa itse tapahtumajärjestäjänä ja siten myös osapuolena tässä ikävässä tapauksessa, katsomme että sen tutkinta tulee antaa ulkopuolisen tahon hoidettavaksi. SUEK on toimenkuvansa ja osaamisensa myötä tämän osalta luonnollinen taho selvittämään asiaa, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sanoo Palloliiton tiedotteessa.

– Olemme tänään sunnuntaina pyytäneet SUEKia selvittämään tapausta. Heidän selvityksensä myötä tapahtumien kulku ja vastuut saadaan luotettavasti ja kattavasti selville.

SUEKin selvitys toimii sittemmin aineistona myös Palloliiton kurinpitovaliokunnalle tässä kyseisessä tapauksessa ja toisaalta pohjana mahdollisille muille Palloliiton tekemille jatkotoimenpiteille.

– Selvitys saattaa lisäksi tuoda yleisempiä toimintaohjeita katsomoturvallisuuden parantamiseksi jatkossa. Katsomoturvallisuus on totta kai meille ensisijaisen tärkeä asia, Casagrande huomauttaa.

Ilves-fanit arvioivat Maarianhaminan ottelun järjestyksenvalvojien ylireagoineen. Kaikki pippurisumutetta silmilleen saaneet fanit eivät olleet ryntäämässä kentälle.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ilves puolustaa futiksessa muut nurin – yksi mestaruus tuli jo

Kommentoi Facebookissa