Eduskunta äänesti työllisyyspolitiikasta – hallitus nauttii luottamusta äänin 101–73

Pääministeri Juha Sipilän hallituksen rivit pysyivät suorina, mutta oppositiosta loikattiin hallituksen puolelle.

Pääministeri Juha Sipilän hallituksen rivit pysyivät suorina, mutta oppositiosta loikattiin hallituksen puolelle. (Kuva Eduskunta)

Oppositiopuolueista lipesi hajanaisia kansanedustajia hallituksen politiikan puolelle.

EDUSKUNTA Hallitukselle esitettiin epäluottamusta eduskunnan eilisessä keskustelussa tiedonannosta koskien työllisyyspolitiikkaa ja työllistämiskynnyksen madaltamista pienissä yrityksissä, joka käytännössä tarkoitti valmistelussa olevaa irtisanomislakia.

Tänään suoritetussa äänestyksessä hallitus nauttii eduskunnan luottamusta äänin 101–73. Tyhjiä ääniä annettiin 8 ja poissa oli 17 kansanedustajaa. Pääministeri Juha Sipilän hallituksen rivit pysyivät suorina, mutta oppositiosta loikattiin hallituksen puolelle.

SDP:stä kaikki kansanedustajat olivat paikalla ja äänestivät vastaan, samoin vasemmistoliiton läsnäolijat. RKP:n edustajista neljä äänesti puolesta ja viisi tyhjää, kristillisdemokraateista yksi puolesta ja kolme tyhjää.

Vihreiden Antero Vartia ja perussuomalaisten Tom Packalén äänestivät hallituksen luottamuksen puolesta, toisin kuin muut eduskuntaryhmänsä jäsenet. Liike Nytin Hjallis Harkimo ja Kansalaispuolueen Paavo Väyrynen antoivat äänen vastaan.

Lue myös: Hallitus antoi tiedonannon työllisyyspolitiikasta – tulossa luottamusäänestys eduskunnassa

Kommentoi Facebookissa