Emil Ruusuvuorelta loistava turnaus – harppaa ylös maailmanlistalla

Emil Ruusuvuori eteni Miamin ATP Masters-turnauksessa puolivälieriin saakka. (Kuva AOP)

Emil Ruusuvuori eteni Miamissa pelatussa ATP Masters-turnauksessa puolivälieriin. Tällä tasolla suomalaispelaajia ei oltu nähty kahdeksan parhaan joukossa kymmeneen vuoteen.

TENNIS Emil Ruusuvuoren urakka Miamissa pelatussa tenniksen ATP Masters-turnauksessa päättyi puolivälieriin. Turnauksessa kymmenenneksi sijoitettu italialainen Jannik Sinner voitti Ruusuvuoren suoraan kahdessa erässä.

Sinner voitti ensimmäisen erän pelein 6-3. Toinen erä keskeytettiin sateen takia parin tunnin ajaksi Sinnerin johtaessa 2-0. Ottelua pystyttiin jatkamaan vielä keskiviikkona ja Sinner voitti murskaavasti 6-1.

Ratkaisevassa roolissa olivat Ruusuvuoren tekemät muutamat virheet. Myös syöttötyöskentelyssä Sinner oli askeleen edellä, mikä oli odotettavissakin.

– Jannik oli selkeästi parempi. Aina tällaisista oppii jotain uutta, mutta tänään hän oli eri tasolla, Ruusuvuori kommentoi Tennisliiton verkkosivuilla.

Sinner ja Ruusuvuori ovat kohdanneet nyt neljä kertaa. Sinner on voittanut kaikki nämä neljä ottelua.

Mutta Ruusuvuorelta jo puolivälieräpaikka oli loistava saavutus. Edellisen kerran ATP Masters-turnauksessa suomalainen oli yltänyt puolivälierävaiheeseen kymmenisen vuotta sitten. Tuolloin asialla oli Jarkko Nieminen.

Ruusuvuori teki Miamissa myös mukavan tilin. Hän kuittaa noin 170 000 euron palkintopotin.

Ruusuvuori nousee maailmanlistalla uuteen ennätyssijoitukseensa, joka on 37:s. Ruusuvuoren ATP-ranking oli Miamiin tultaessa 54:s.

Jarkko Nieminen ylsi maailmanlistalla parhaimmillaan sijalle 13 vuonna 2006. Veli Paloheimo oli parhaimmillaan 48:s vuonna 1990.

Naisten maailmanlistalla suomalaisista on ollut korkeimmalla Emma Laine. Hän oli 50:s vuonna 2006.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Venäläiset palaamassa urheiluun hyvin tiukoin reunaehdoin – Suomi ei hyväksy

Kommentoi Facebookissa