Emil Ruusuvuori hienosti jatkoon US Openissa – otti kovan päänahan

Emil Ruusuvuoresta on tulossa Suomen tenniksen seuraava kansainvälinen huippupelaaja.

Emil Ruusuvuoresta on tulossa Suomen tenniksen seuraava kansainvälinen huippupelaaja. (Kuva AOP)

Suomen uusi tennistähti Emil Ruusuvuori voitti Aljaz Bedenen erin 3-2 ja eteni US Open -turnauksen toiselle kierrokselle.

TENNIS Suomen tenniksen uusi huippupelaaja Emil Ruusuvuori eteni US Open -tennisturnauksessa New Yorkissa toiselle kierrokselle. Ruusuvuori pehmitti tiukassa taistossa slovenialaisen Aljaz Bedenen erin 3-2.

Ruusuvuori voitti ensimmäisen erän 6-3 ja Bedene toisen samoin lukemin. Kolmannessa erässä Ruusuvuori vei voiton pelein 6-1, mutta Bedene jaksoi taistella vielä neljännessä erässä voittoon pelein 6-4.

Viidennessä erässä Ruusuvuori oli isäntä. Hän vei ottelun nimiinsä erin 6-1.

Ruusuvuori, 21, on maailmanlistalla sijalla 100. Bedene on sijalla 61. Ruusuvuoren voittoa voi pitää todella merkittävänä.

Juttuvinkki: Olympiastadionin peruskorjaus on karu esimerkki suomalaisesta ongelmasta

Vuoden 2015 jälkeen Ruusuvuori on ensimmäinen suomalaispelaaja Grand Slam -turnauksen kaksinpelissä. Nelinpelissä maailman eliittiin noussut Henri Kontinen voitti 2017 Australian avoimet ja 2016 sekanelinpelissä Wimbledonin, mutta kaksinpelissä suomalaisilla on ollut viime vuosina hiljaisempaa.

Grand Slam -turnauksessa kaksinpelissä Ruusuvuori on myös ensimmäisenä suomalaisena edennyt toiselle kierrokselle sitten vuoden 2015. Silloin Jarkko Nieminen pääsi viimeisellä kaudellaan huipputasolla toiselle kierrokselle Wimbledonissa.

Ruusuvuoresta on kehittymässä Suomen urheilun uusi kansainvälinen tähti. Nykykehityksen valossa voi pitää realistisena, että hänestä kehittyisi ainakin Niemisen veroinen pelaaja.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomalaisessa tenniksessä nousemassa uusi maailmanluokan huippupelaaja

Kommentoi Facebookissa