Emmi Peltoselta upea suoritus taitoluistelun EM-kisoissa – ”Olen yllättynyt”

Emmi Peltonen on suomalaisen taitoluistelun suurlupaus.

Emmi Peltonen on suomalaisen taitoluistelun suurlupaus. (Kuva AOP)

Emmi Peltonen sijoittui ennätyspisteillään EM-kisoissa viidenneksi. Myös Linnea Ceder sekä jäätanssijat Juho Pirinen ja Yuka Orihara onnistuivat EM-kisoissa hyvin.

TAITOLUISTELU Emmi Peltonen sijoittui Itävallan Grazissa lauantaina päättyneissä taitoluistelun EM-kilpailuissa viidenneksi. Sijoitus on hänen uransa toistaiseksi paras EM-tasolla.

Suomalaisittain naisten kisa tarjosi hienoa antia. Linnea Ceder onnistui aikuisten arvokilpailudebyytissään nousten kilpailussa sijalle 12.

Perjantain lyhytohjelmakilpailussa Peltonen uransa parhaan lyhytohjelman noteeraten ennätyspisteensä 66,49. Peltonen lähti vapaaohjelmaan viidenneltä sijalta.

Vapaaohjelmassaan Peltonen keräsi Vinegar & Salt -ohjelmallaan 115,30 pistettä. Hän kirjautti uusiksi ennätyspisteikseen kokonaiskilpailusta 181,79.

– Olen tyytyväinen ja onnellinen, että pystyin pitämään sijoitukseni. Halusin nauttia tänään luistelustani ja niin myös tein. Pieni notkahdus tapahtui ohjelmassa, enkä saanut heti kasattua itseäni, mutta loppuohjelman luistelin taas hyvällä meiningillä, Peltonen kertoi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Jalkavaivat verottivat suuren osan Peltosen kesäharjoittelusta ja osan syksystäkin. Hyvä harjoittelujakso ennen EM-kilpailua palautti Peltoselle itseluottamuksen tekemiseensä.

– Olen yllättynyt, että ilman kesätreeniä pystyin näin kovaan tulokseen ja olen mennyt koko ajan eteen päin. Nälkä tästä silti vielä jäi, Peltonen sanoi.

Linnea Ceder, 17, iloitsi hänkin hyvää suoritustaan.

– Olen tyytyväinen kilpailuun kokonaisuudessaan. En osannut ollenkaan odottaa näin hyvää tulosta. Suurin ero aikaisempiin kilpailuihini on se, että olen ollut täällä osa Suomen joukkuetta. Se on ollut hieno kokemus, Ceder hehkutti Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Jäätanssijat Yuka Orihara ja Juho Pirinen päätyivät EM-kilpailussa sijalle 18. Ensimmäisiin arvokilpailuihinsa osallistunut pari putosi lyhyttanssin jälkeen kaksi pykälää tuloksissa keräten yhteensä 156,08 pistettä.

– Olimme tänään paljon rauhallisempia kuin rytmitanssissa. Tosin vapaatanssissa on aina enemmän aikaa ajatella kuin lyhyemmässä rytmitanssissa, jolloin olin ehkä enemmän ohjelmassa läsnä. Kaiken kaikkiaan tämä oli meille hieno kokemus, Pirinen summasi.

EM-kokemus oli parille yhteisen uran alkutaipaleella tärkeä. Pari olikin kilpailuunsa tyytyväinen.

– Antaisin meille tästä kilpailusta arvosanaksi melkein kymmenen, Yuka Orihara täydensi.

Teksti Otto Palojärvi ja Taitoluisteluliiton tiedote

Lue myös: Lauri Markkaselle pitkä sairasloma

Kommentoi Facebookissa