Etsintäkuulutetun hurja pakomatka – alle oli jäädä myös suojatietä pyörällä ylittämässä ollut lapsi

Vaikka paon aikana oli useita vaarallisia tilanteita, onneksi asiassa selvittiin vain vaurioituneilla ajoneuvoilla.

Vaikka paon aikana oli useita vaarallisia tilanteita, onneksi asiassa selvittiin vain vaurioituneilla ajoneuvoilla. (Kuva Fotolia)

Torniosta Kemiin suuntautuneen pakomatkan aikana sattui useita vaaratilanteita.

LIIKENNETURVALLISUUS Meri-Lapissa poliisipartio päätti 16.1.2021 klo 21.10 aikaan tarkastaa Jokivarrentiellä Volvo-merkkisen henkilöauton. Volvon kuljettaja lähti välittömästi pakenemaan. Kuljettaja ajoi päin punaisia ja jatkoi pakoa Torpin rinnakkaiskatua pitkin. Kyseisellä tiellä on nopeusrajoitus 50 km tunnissa ja pakenijalla oli nopeutta reilusti yli 100 km tunnissa.

Pako jatkui niin sanottua vanhaa Kemintietä pitkin. Raviradalla pakenijan nopeus oli yli 170 km tunnissa ja perässä tullut partio menetti hetkellisesti näköyhteyden pakenijaan. Toinen poliisipartio pääsi pakenijan kantaan Torniontien ja Jäämerentien risteyksessä Keminmaassa. Takaa-ajo jatkui Torniontieä pitkin ja Volvon kuljettaja teki useita vaarallisia ohituksia vilkkaassa liikenteessä.

Isohaaran voimalan sillalla pakenija ohitti edellä ajaneen siten, että auto lähes törmäsi ajoradan ja rautatien erottavaan kaiteeseen. Volvon kuljettaja ajoi sillalla hetkellisesti jopa kevyenliikenteen väylää pitkin.

Juttuvinkki: Auto pakeni poliisipartiota Napapiirillä – kukaan ei ollut kuski, mutta takapenkillä istui kolme miestä

Pako jatkui Kemin suuntaan edelleen reilusti nopeusrajoituksia rikkoen. Pakenija kääntyi Lapintieltä Karihaaranväylälle käyttäen vastaantulijoiden kaistaa. Matka jatkui edelleen Syväkangasta kohti ja vaarallisia ohituksia tuli lisää. Syväkankaan liikenneympyrästä reitti jatkui Etelänväylälle kohti Kemin keskustaa.

Perämerentien ylittävän sillan jälkeisessä liikenneympyrässä Karjalahdenkadulle käännyttäessä pakenija oli lähellä ajaa suojatietä ylittämässä olleen pyöräilijälapsen päälle. Pakomatka jatkui Sauvonväylälle, jossa liikenneympyrästä Jungonkadulle kääntynyt mopoilija oli vaarassa jäädä pakenijan yliajamaksi.

Pako päättyi Pengerkadun ja Iso-törmänkadun risteyksessä ojapenkkaan kylki edellä. Sieltäkin pakenija yritti vielä jatkaa pakoa, mutta poliisipartio esti paon jatkumisen ajamalla poliisiautolla ajoneuvoon kiinni.

Pakenija vastusti edelleen voimakkaasti kiinniottoa ja hänet jouduttiin käsiraudoittamaan kuljetusta varten. Pakenijaksi selvisi poliisille entuudestaan tuttu 29-vuotias kemiläismies. Miehen hallusta löytyi tarkastuksen jälkeen myös huumausaineita. Mies toimitettiin verikokeisiin ja sen jälkeen Kemin poliisivankilaan.

Pakomatka aiheutti listan rikosnimikkeitä, joihin kuuluvat ainakin törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, huumausainerikos ja virkamiehen vastustaminen. Miehellä oli etsintäkuulutus vankilatuomiosta, jota hänet passitetaan suorittamaan. Poliisi epäilee sen ollen yksi syy pakenemiseen.

Vaikka paon aikana oli useita vaarallisia tilanteita, onneksi asiassa selvittiin vain vaurioituneilla ajoneuvoilla.

Lue myös: Poliisin vanha tuttu kiihdytti karkuun yli 170 km/h – pakomatka päättyi lopulta piikkimattoon

Kommentoi Facebookissa