Eteenpäin mennään – mäkihypyssä ja yhdistetyssä lupaavaa suomalaisittain

Antti Aalto on Suomen ykkösmäkikotka.

Antti Aalto on Suomen ykkösmäkikotka. (Kuva All Over Press)

Antti Aalto leiskautti Zakopanessa toiselle kierrokselle. Ilkka Herola oli Val di Fiemmessä kuudes ja Eero Hirvonen kymmenes.

MÄKIHYPPY Suomen mäkikotkien ykkösnimi Antti Aalto oli odotetusti paras suomalainen maailmancupin osakilpailussa sunnuntaina Puolan Zakopanessa. Mukana oli neljä suomalaista, joista Aalto ylsi ainoana toiselle kierrokselle oltuaan tuloksissa 19:s.

Ensimmäisellä kierroksella 127,5 metrisen hypyn ponkaissut Aalto paransi suoritustaan toisella kierroksella. Hän leiskautti toisella kierroksella 135,5 metriä kantaneen siivun.

– Tänään ensimmäinen hyppy ei ollut ihan paras mahdollinen, mutta ei sekään kaukana ollut hyvästä. Toinen oli parempi ja tuntui hyvältä, että pystyi nostamaan sijoja toisella kierroksella. Ihan pienestä kiinni korkeammat sijoitukset, Aalto kommentoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Viime aikoina tasoaan nostanut Niko Kytösaho ei yltänyt aivan parhaalle tasolleen. Hän oli kilpailun 35:s venytettyään 121,5 metriä.

Eetu Nousianen liiteli Kytösahon kanssa samaan pituuteen ja oli tuloksissa 37:s. Jarkko Määtän hyppy kantoi 118 metriä sijoituksen oltua 45:s.

Kilpailun voittajaksi hyppäsi Norjan Marius Lindvik. Slovenian Anze Lanisek oli toinen ja Norjan Robert Johansson kolmas.

Zakopanessa hypättiin lauantaina joukkuemäki, jossa Suomen sijoitus oli seitsemäs. Sunnuntain kisan osalta oli lupaava juttu, että peräti neljä suomalaista oli selvittänyt karsinnan.

Suomen mäkihyppy tuskin palaa enää entiseen loistoonsa. Pahin aallonpohja näyttäisi kuitenkin olevan takana.

Juttuvinkki: Mäkiviikon viinanhuuruista historiaa – Matti Nykänen aneltiin mukaan ja lähetettiin kotiin

Yhdistetyssä suomalaiset yltävät paljon paremmille sijoituksille kuin erikoismäenlaskussa. Maailmancupin viikonloppu Val di Fiemmessä sai hyvän päätöksen Ilkka Herolan oltua sunnuntaina kuudes ja Eero Hirvosen kymmenes. Perttu Reponen ylsi uransa parhaaseen sijoitukseen ja maailmancupin pisteille oltuaan 22:s.

Herola oli perjantaina sijoittunut peräti toiseksi. Lauantaina hän oli parikisassa Hirvosen kanssa kolmas.

Kolmatta palkintosijaa ei sunnuntaina tullut, mutta Herola oli joka tapauksessa tyytyväinen.

– Mielenkiintoinen kisapäivä ja hienoa, että päästiin taistelemaan jopa voitostakin. Ei mennyt loppusuora putkeen, vähän väärä kaistavalinta, vaikea edes sanoa, oliko epäonnistuminen. Päätin mennä vasemmalla, kun näytti siltä, että siinä olisi vapaata. Sitten sieltä juuri kerkesi kaveri sivulta blokkaamaan ja jäin hitaaseen peesiin. Tuollaisessa loppukirissä yksikin virhe kostautuu. Todella hieno viikonloppu ja voi hyvillä mielin jatkaa tästä eteenpäin, hän sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Hirvonen oli hiihto-osuudella nopein. Heikosti mennyt mäkiosuus jäi häntä hieman harmittamaan.

– Lopputuloksena hyvä päivä, top 10 sijoitukseen pitää olla tyytyväinen. Hyppääminen ei ollut hohdokasta, yritin tehdä vähän enemmän kun kerralla on mahdollista. Onneksi eroa keulaa oli niin vähän, että se oli mahdollista hiihtää kiinni. Oli ihan hyvin energiaa lopussa, porukkaa oli vaan liikaa edessä, etten päässyt lähemmäksi keulaa. Tottakai hyvä päivä kokonaisuudessa, Hirvonen sanoi.

Kilpailun voitti maailmancupia johtava Norjan Jarl Magnus Riiber. Saksan Eric Frenzel oli toinen ja Saksan Vinzenz Geiger kolmas.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen yhdistetty nosteessa – kaksi palkintosijaa kahdessa päivässä

Kommentoi Facebookissa