Ex-puolisoaan puukottaneesta eurooppalainen pidätysmääräys – veli vangittu epäiltynä osallisuudesta rikoksiin

Tuoreista näköhavainnoista tulee ilmoittaa yleiseen hätänumeroon 112, ja muista havainnoista tai tiedoista poliisille.

Tuoreista näköhavainnoista tulee ilmoittaa yleiseen hätänumeroon 112, ja muista havainnoista tai tiedoista poliisille. (Kuva Poliisi ja AOP)

Hayder Abduljabbar Al-Hmedavia epäillään tällä hetkellä kahdesta murhan yrityksestä.

MURHAN YRITYS Poliisi etsii edelleen Haagassa 3.3.2019 tapahtuneista puukotuksista epäiltyä Hayder Abduljabbar Al-Hmedavia. Helsingin käräjäoikeus vangitsi viime viikolla miehen poissaolevana todennäköisin syin murhan yrityksestä ja tapon yrityksestä epäiltynä.

Nimike tapon yritys on sen jälkeen koventunut murhan yritykseksi. Epäiltyjen rikosten uhrit ovat miehen ex-puoliso, ex-puolison ystävä sekä epäillyn ja ex-puolison yhteiset lapset.

– Al-Hmedavia epäillään tällä hetkellä siis kahdesta murhan yrityksestä ja useasta törkeän pahoinpitelyn yrityksestä. Epäillään, että mies oli suunnitellut tappavansa kaksi tapahtumapaikalla ollutta henkilöä, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Hätönen Helsingin poliisilaitokselta.

Pääepäillyn veli on edelleen vangittu epäiltynä osallisuudesta rikoksiin. Poliisilla on ollut kiinniotettuna kolmas henkilö epäiltynä rikoksentekijän suojelemisesta. Henkilö vapautettiin kuulustelun jälkeen, mutta häntä on edelleen syytä epäillä kyseisestä rikoksesta.

Al-Hmedavista on tehty eurooppalainen pidätysmääräys ja on mahdollista, että epäilty on poistunut Suomesta. Poliisi käynnistää myös esiselvityksen valvotun tapaamisen olosuhteista puukotukseen liittyen.

– Esiselvityksen perusteella ratkaistaan, onko asiassa syytä epäillä rikosta. Tässä vaiheessa on liian aikaista ottaa siihen kantaa, Hätönen tarkentaa.

Hayder Abduljabbar Al-Hmedavi on vuonna 1985 syntynyt, 168 senttimetriä pitkä mies. Tuoreista näköhavainnoista tulee ilmoittaa yleiseen hätänumeroon 112. Muut havainnot tai tiedot voit välittää poliisille puhelimitse 0295 417 935 tai sähköpostitse osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Lue myös: Puukotuksista epäilty edelleen tavoittamatta – poliisi kaipaa tietoja miehen liikkeistä ja olinpaikasta

Kommentoi Facebookissa