Ex-tallipomolta kova väite – Valtteri Bottas vaihdettaisiin toiseen kuljettajaan

Valtteri Bottas onnitteli reilusti voittajaa

Valtteri Bottas onnitteli reilusti voittajaa Ranskan GP:ssä. (Kuva AOP)

Entinen F1-tallipomo Matthew Carter väittää, ettei Valtteri Bottas jatka Mercedes-tallissa.

FORMULA 1 Valtteri Bottaksen jatko Mercedes-tallissa ensi kaudella on epävarmaa. Mercedes ei ole käyttänyt hänen palveluksiin oikeuttavaa optiotaan, mikä jättää varaa spekulaatioille, ettei Bottas jatkaisi tallissa.

Pökköä pesään löi entisen F1-tallin Lotuksen pomona toiminut Matthew Carter. Hänen mukaansa Bottas korvattaisiin ensi kaudella ranskalaiskuljettaja Esteban Oconilla.

– Olen kuullut lähteistäni, että Ocon on ensi kaudella Mercedeksen kisakuljettaja, Carter sanoi Missed Apex Podcastissa.

Ocon on Mercedeksen suojatti. Hän on ajanut F1:ssä 2016 Manorilla ja 2017-2018 Force Indialla Mercedeksen tuella.

Oconin piti tänä vuonna ajaa Force Indialla tai Renaultilla, mutta molempien tiimien suunnitelmat muuttuivat. Force India muuttui Racing Point-talliksi, jolla oli muita kuljettajasuunnitelmia. Renault taas ei halunnut tukea Oconin urakehitystä.

Carter on asiasta hyvin perillä tuntiessaan Renaultin organisaation hyvin. Lotus muuttui Renaultiksi vuonna 2016.

– Ocon oli 100 prosentin varmuudella menossa Renaultille. On sataprosenttisen varmaa, ettei se kuulunut heidän strategiaansa, ettei Ocon kilpaile tänä vuonna. Nyt on sataprosenttisen varmaa, että hän kisaa F1-sarjassa ensi kaudella. Ainakin sen perusteella, mitä olen kuullut, Carter sanoi Missed Apex Podcastissa.

Ocon toimii tällä hetkellä Mercedes-tallin testikuljettajana. Valtteri Bottas kisaa Mercedeksellä varmasti tämän kauden loppuun, mutta ensi vuonna tilanne on toinen.

Mercedeksen tallipomolla Toto Wolffilla ei ole Bottaksen jatkosta kerrottavaa.

– Ei ole uutisia sen suhteen. Valtteri on ajanut todella hyvin ja on uskomatonta, miten hän on parantanut viime kaudesta, Wolff sanoi.

Mikäli Bottas ei saisi sopimusta Mercedekseltä, olisi hänen uransa F1-sarjassa vaarassa. Vapaita tallipaikkoja F1:ssä on vähän.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: F1-huhukesä puhuu kovista siirroista – Valtteri Bottas, Sebastian Vettel ja Fernando Alonso keskiössä

Kommentoi Facebookissa