Falafelia eli kasvispyöryköitä tuotettu epähygieenisissä olosuhteissa – viranomainen kehottaa hävittämään tuotteen

Elintarvikevalvonnan kohteessa ottama kuva tuotteesta.

Elintarvikevalvonnan kohteessa ottama kuva tuotteesta. (Kuva Ruokavirasto)

Elintarvikeviranomaisia on pyydetty poistamaan myymälöistä löytyvät tuotteet.

TERVEYS Elintarvikevalvontaviranomaisten tietoon on tullut, että Helsingissä sijaitsevassa yrityksessä on tuotettu falafel-pyöryköitä epähygieenisissä ja puutteellisissa olosuhteissa. Todettujen elintarvikesäädösten vastaisten olosuhteiden takia elintarviketurvallisuus on näissä tuotteissa saattanut vaarantua.

Valmistavalta yritykseltä saatujen niukkojen tietojen ja muiden havaintojen perusteella kyseistä tuotetta on myyty pakasteena pääkaupunkiseudulla kauppaketjujen ulkopuolisissa elintarvikemyymälöissä.

Kuvasta on häivytetty toiseen toimijaan viittaava merkki, jonka käyttöön toimijalla ei ole oikeutta.
Kuvasta on häivytetty toiseen toimijaan viittaava merkki, jonka käyttöön toimijalla ei ole oikeutta. (Kuva Ruokavirasto)

Ei ole kuitenkaan täysin pois suljettua, että tuotteita olisi ollut myynnissä myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Elintarvikeviranomaisia on pyydetty poistamaan myymälöistä löytyvät tuotteet.

Kuluttajia pyydetään hävittämään mainittu tuote. Valitettavasti tuotepakkauksessa ei näy valmistajan nimeä. Kuluttajat voivat verrata kotoaan mahdollisesti löytyvää pakkausta ohessa näkyviin kuviin.

Kuluttajia pyydetään ilmoittamaan kuvien mukaisen pakkauksen – etiketti on sijoitettu pakkauksen sisälle – ostopaikasta sähköpostilla osoitteeseen kymp.elintarviketurvallisuus@hel.fi.

Lue myös: Listerioosi on vakava sairaus riskiryhmäläisille – sen aiheuttaa yleinen maaperässä ja vedessä elävä bakteeri

Kommentoi Facebookissa