”Fani” osti liput jalkapallon MM-kisoihin Venäjälle – tarkoituksena oli vain päästä turvapaikanhakijaksi Suomeen

Jalkapallon MM-kisat 2018 pelataan Venäjällä kesäkuun puolivälistä aina heinäkuun puoliväliin asti.

Jalkapallon MM-kisat 2018 pelataan Venäjällä kesäkuun puolivälistä aina heinäkuun puoliväliin asti. (Kuvituskuva Fotolia)

Hyvät säät ja jalkapallon MM-kisat vilkastuttivat Suomenlahden merivartioston viikkoa.

RAJAVALVONTA Suomenlahden merivartioston viikko 24 oli kiireinen ja tapahtumarikas. Viikon aikana etsintäkuulutettuja henkilöitä tavattiin 25, vääriä tai väärennettyjä asiakirjoja havaittiin yhdeksän ja epäiltyjä vesiliikennejuopumuksia oli kolme.

Meripelastus-, avustus- ja virka-aputehtäviä oli viikon aikana yhteensä 45, kun edellisen viikon tehtävämäärä oli 37. Lisäksi Schengen-tarkastajat kiersivät Suomenlahden merivartioston eri yksiköissä arvioimassa, sovelletaanko Schengen-säädöksiä asianmukaisesti.

Jalkapallon MM-kisat alkoivat Venäjällä loppuviikosta ja niiden odotettiin lisäävän laivaliikenteen matkustajamääriä jo viime viikon aikana. Matkustajamäärät Helsingin ja Pietarin välillä kasvoivat viime vuoteen verrattuna, mutta suuremmilta ruuhkilta vältyttiin. Venäjällä laivaliikenteen rajatarkastuksia on MM-kisojen vuoksi tehostettu.

MM-kisat ilmenivät myös erikoisella tavalla Helsingin rajatarkastusosastolla. Helsinki-Vantaan lentokentällä vastaanotettiin turvapaikkahakemus kolmannen maan kansalaiselta, joka kertoi hankkineensa Fan‑ID‑passin ja otteluliput – tarkoituksenaan ainoastaan päästä turvapaikanhakijaksi Suomeen.

Venäjän MM-kisoihin ilman viisumia matkustavalta henkilöltä edellytetään erillisen Fan-ID:n hankkimista.

Lue myös: ”Jalkapallon MM-kisoissa on aina syntynyt uusia tähtiä – niin käy varmasti myös vuonna 2018”

Kommentoi Facebookissa