Ferrarin Charles Leclerc hullaannutti Monzassa – maailmanmestarit tunaroivat

Charles Leclerc nousi Ferrarin ykköskuljettajaksi heti ensimmäisellä kaudellaan tallissa.

Charles Leclerc nousi Ferrarin ykköskuljettajaksi heti ensimmäisellä kaudellaan tallissa. (Kuva AOP)

Charles Leclerc ajoi Monzassa toiseen perättäiseen F1-voittoonsa. Valtteri Bottas sai tyytyä kakkostilaan.

FORMULA 1 Ferrarin Charles Leclerc nappasi toisen peräkkäisen voittonsa Formula ykkösissä oltuaan ykkönen tallinsa kotikisassa Monzan radalla. Ferrarilla riemu olikin katossa. Olihan Leclercin voitto Monzassa tallille ensimmäinen ykköstila kotikisasta sitten vuoden 2010.

Leclerc johti kisaa käytännössä lähdöstä maaliin. Hän kesti Mercedes-kuskien Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin tiukan ahdistelun.

Leclerc oli maalissa luonnollisesti todella onnellinen. Monza-voitto nostaa hänet jo nyt osaksi Ferrarin historiaa.

– Mikä kisa! Olen todella onnellinen tästä. En ole koskaan ollut näin väsynyt. Voinko puhua italiaa?, Leclerc hehkutti F1:n tv-haastattelussa.

Ja Leclerc sitten puhui italiaa.

– Tein muutaman virheen, mutta olen iloinen voitosta. Virheiden kanssa pitäisi olla varovaisempi, Leclerc sanoi italiaksi.

Leclerc oli saavuttanut uransa ensimmäisen F1-voittonsa viikkoa aiemmin Spassa. Silloin hän ei ollut juhlatuulella. Hänen ystävänsä Anthoine Hubert oli menehtynyt edellisiltana Formula 2-kilpailussa.

Nyt Leclerc nautti voitostaan, vaikka ystävän karu kohtalo suretti yhä. Leclercin kypärässä lukikin teksti ”RIP Tonio” ystävän muistolle.

Maailmanmestarit mokailivat Monzan kisassa. Mercedeksen Lewis Hamilton tyri kakkospaikkansa ajovirheeseen ajauduttuaan radalta ulos.

Ferrarin Sebastian Vettel puolestaan pyörähti radalta nelostilalta jo kisan alkuvaiheessa ja törttöili itselleen vaarallisella ajoliikkeellä vielä stop and go -rangaistuksen. Ferrarin kotikisassa Vettel jäi nolosti sijalle 13, eikä saavuttanut yhtään pistettä.

Hamiltonin moka nosti Valtteri Bottaksen voittotaisteluun, mutta Bottaksen oli kuitenkin tyytyminen toiseen sijaan, kun Leclerc piti pintansa ja voitti.

Bottas teki pari virhettä hakiessaan ohituspaikkaa. Renkaat olivat lopussa, eikä downforcen määrä riittänyt.

Bottas ei kuitenkaan vaikuttanut hirveän pettyneeltäkään kisan jälkeen.

– Aika loppui. Yritin kaiken minkä vain voin saadakseni hänet kiinni, mutta downforcea ei ollut riittävästi. Tästä jatketaan eteenpäin. Luulenpa, että teimme tänään kaiken sen mitä pystyimme, Bottas kommentoi kisaansa.

MM-sarjan kärkimies Lewis Hamilton ajoi maaliin kolmantena, mutta jatkaa yhä turvallisessa 63 pisteen johtoasemassa. Sarjassa toisena oleva Bottas sai kurottua Hamiltonin etumatkaa vain kahdella pisteellä. Hamilton sai kisan nopeimmasta kierroksesta lisäpisteen.

Kimi Räikkönen starttasi kisaan varikolta romutettuaan Alfa Romeonsa aika-ajoissa. Kimin mahdollisuudet pistesijoille menivät viimeistään silloin, kun hän sai rangaistuksen Alfa Romeon töpeksinnän takia. Räikkösen autoon oli laitettu toiset renkaat kuin etukäteen oli ilmoitettu.

Räikkösen sijoitus oli tallinsa kotikisassa vasta 15:s. Lohtua Alfa Romeolle toi tallin toisen ajajan Antonio Giovinazzin yhdeksännen tilan tuomat kaksi pistettä.

F1-kaudesta on jäljellä vielä seitsemän kisaa. Seuraavaksi ajetaan 22. syyskuuta Singaporessa.

Teksti Otto Palojärvi ja Ville Hirvonen

Lue myös: Täysi farssi Monzassa – F1 sai osakseen koomista julkisuutta

Kommentoi Facebookissa