Formula ykkösten ohjelma valmis – kausi jatkuu joulukuun puoliväliin

Mercedeksen F1-talli kilpailee Black Lives Matter-liikkeen tukena kaudella 2020 mustilla autoilla

Mercedeksen F1-talli kilpailee Black Lives Matter-liikkeen tukena kaudella 2020 mustilla autoilla. (Kuva Mercedes)

Formula ykkösten kauden 2020 kilpailuohjelma lyötiin lukkoon. Turkin osakilpailu palaa kalenteriin.

FORMULA 1 Formula ykkösten loppukauden ohjelma vahvistettiin tiistaina. Kalenteriin lisättiin vielä neljä osakilpailua, joten kausi käsittää kaikkiaan 17 kisaa.

Tiistaina vahvistettiin, että kauden viimeiset kisat ajetaan Turkissa, Bahrainissa ja Abu Dhabissa. Bahrainissa Sakhirin radalla ajetaan kaksi kilpailua, kuten aiemmin tällä kaudella ajettiin Itävallan Red Bull Ringillä ja Englannin Silverstonessa.

Turkissa Istanbulin lähellä sijaitseva Istanbul Park -rata isännöi F1-kisoja aiemmin 2005-11. Turkin Grand Prix kärsi yleisökadosta ja taloudellisesti kisan järjestäminen ei ollut kauden 2011 jälkeen enää kannattavaa, kun kisajärjestäjien sopimus päättyi.

Turkissa ajetaan tänä vuonna 15. marraskuuta. Istanbul Parkissa ei ole viime vuosina järjestetty moniakaan kilpa-ajotapahtumia, mutta radan kuntoa kuvaillaan hyväksi.

Bahrainin Sakhirin rata on F1-sarjan ohjelmassa vuodesta 2004 lähtien. 2011 Bahrainin GP jäi ajamatta maan poliittisten levottomuuksien takia ja viime keväänä kisa peruttiin koronapandemian seurauksena. Marraskuun 29. ja joulukuun 6. päivänä Bahrain saakin järjestää kisan sitten kahdesti.

Juttuvinkki: Vuoden roskakuskiksi valittu Keke voitti maailmanmestaruuden – Suomikin muuttui

Oheispuitteiltaan Formula ykkösten upein paikka Abu Dhabin Yas Marina isännöi tänäkin vuonna kauden päätöskisaa. Abu Dhabissa kisataan 13. joulukuuta.

F1-kausi 2020 alkoi heinäkuun alussa Itävallasta ja kaudesta on ajettu nyt kuusi kilpailua. Kausi jatkuu 30. elokuuta Belgian Spassa.

Syyskuussa ajetaan 6.9. Italian Monzassa, 13.9. Italian Mugellossa ja 27.9. Venäjällä Sotshin lähellä Adlerin olympiapuistossa. Lokakuussa ajetaan 11.10. Saksan Nürburgringillä ja 25.10. Portugalin Portimaossa. Italian Imola isännöi F1-kisaa 1. marraskuuta.

Nürburgring palaa F1-kalenteriin seitsemän ja Imola 14 vuoden tauon jälkeen. Mugello ja Portimao toimivat F1-kisan näyttämönä ensi kertaa.

Alkuperäinen F1-kalenteri 2020 käsitti 22 kisaa. Näistä 13 jäi järjestämättä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Formula ykkösten perhetallin taru ohi – koskettaa myös suomalaista urheiluhistoriaa

Kommentoi Facebookissa