Glen Kamara, Teemu Pukki, Marcus Forss – kolme suomalaista tyrkyllä Valioliigaan

Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaajan Glen Kamaran arvo pelaajamarkkinoilla on noussut 10 miljoonan euron tietämille

Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaajan Glen Kamaran arvo pelaajamarkkinoilla on noussut 10 miljoonan euron tietämille. (Kuva AOP)

Glen Kamara on useamman Englannin Valioliigan seuran kiikarissa. Teemu Pukin Norwich ja Marcus Forssin Brentford puolestaan taistelevat vahvasti noususta Valioliigaan.

JALKAPALLO Suomen jalkapallomaajoukkueen keskikenttäpelaajan Glen Kamaran vahvat otteet jatkuivat tapaninpäivänä Skotlannin Valioliigassa, kun hänen edustamansa Glasgow Rangers kukisti Hibernianin 1-0. Kamaran käynnistämästä kuviosta syntyi ottelun voittomaali.

Ottelun 33. minuutilla Kamara tarjoili pallon taitavasti Joel Aribolle. Sen jälkeen Aribo jatkoi Kemar Roofelle, joka puolestaan järjesti viimeistelystä vastanneelle Ianis Hagille avopaikkaan.

Rangers johtaa sarjaa 21 kierroksen jälkeen ilman tappioita. Joukkueella on tilillään peräti 19 voittoa. Kahdesti Rangers on saanut tyytyä tasapeliin.

Kamara on Skotlannin pääsarjan taitavimpia pelaajia. Mikään salaisuus ei ole, että useat Englannin Valioliigan seurat ovat kiinnostuneet hänen palveluksistaan.

Kamara saattaa siirtyä Englannin Valioliigaan jo tammikuun siirtoikkunan aikana. Hänen hintalappunsa on kymmenen miljoonan euron tietämillä ja moni seura on sen summan hänestä valmis maksamaan.

Kaksi vuotta sitten Rangers maksoi Kamarasta vain 50 000 euroa. Skotlannin mahtiseura tehnee hänen avullaan ison taloudellisen voiton. Nähtäväksi jää, toteutuuko siirto tammikuussa vai kesäkuussa.

Juttuvinkki: Diego Maradona on kuollut – jalkapalloa suurempi traaginen hahmo

Teemu Pukin edustama Norwich City koki Englannin kakkosarjassa The Championshipissa kauden viidennen tappionsa, kun Watford otti seurasta voiton maalein 1-0. Norwichille jäi jossiteltavaa, kun Pukki kaadettiin rangaistusalueella, mutta pilkkua ei vihelletty.

Norwich säilytti tappiostaan huolimatta sarjan kärkipaikkansa. Viime kaudella Valioliigassa pelannut Norwich onkin vahva ehdokas nousemaan takaisin pääsarjatasolle.

Jos Norwich nousee, todennäköisesti Pukki pysyy silloinkin seuran suunnitelmissa. Vuosi sitten Pukki oli kuumien siirtohuhujen kohteena, mutta lopulta Norwich ei häntä kaupannut, kun ei tiettävästi saanut hänestä riittävän suurta korvausta.

Nyt Pukki ei ole siirtomarkkinoilla enää yhtä kuuma nimi. Norwichille hän on kuitenkin yhä erittäin hyödyllinen pelaaja. Valioliigaan noustessaan Norwich tarvitsisikin vahvistuksia enemmänkin puolustukseensa ja keskikentälleen, jotta korkeammalla tasolla Pukin maalinälkä olisi ruokittavissa paremmin.

Marcus Forssin edustama Brentford voitti Championshipissa tapaninpäivän vierasottelussaan Cardiff Cityn 3-2. Forss aloitti tuttuun tapaan vaihtopenkillä. Tällä kerralla hän pääsi kentälle vasta lisäajalla korvattuaan ottelussa hattutempun tehneen Sergi Canosin.

Brentford on sarjassa neljäntenä. Eroa kärkijoukkue Norwichiin on viisi pistettä.

Forss, 21, on ollut Englannissa siirtohuhujen kohteena. Todennäköisempää on, että seura pitää hänestä kuitenkin kiinni ainakin tämän kauden ajan.

Nousu Valioliigaan on Brentfordilla realistinen tavoite ja vaihtomiehen roolinsa Forss on täyttänyt tällä kaudella erittäin hyvin. Jos seura nousee Valioliigaan, lienee Forssille käyttöä sielläkin.

Mikäli Brentford ei nouse, luopunee seura Forssista. Tarjouksia hänestä riittää.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lukas Hradeckyn vahvalle syksylle tappiollinen päätös

Kommentoi Facebookissa