Haavoittunut karhu hyökkäsi metsästäjän kimppuun – koirat saivat raatelemisen loppumaan

Karhu oli loukkaantuneena toiminut omien vaistojensa perusteella.

Karhu oli loukkaantuneena toiminut omien vaistojensa perusteella. (Kuvituskuva Fotolia)

Metsästyksen yhteydessä loukkaantunut karhu raateli metsästäjää Kannuksessa.

METSÄSTYS Luvallinen karhunpyynti Kannuksen Rekilän maastossa oli alkanut illalla 21.8., jolloin koirat olivat karhun jäljillä. Aamulla metsästäjien kokoontuessa pyynti alkoi.

Karhu oli tullut passiketjua kohden ja yksi metsästäjistä oli ampunut karhua. Karhu oli jatkanut matkaansa koirat perässään. Loukkaantuneesta karhusta ilmoitettiin hätäkeskukseen välittömästi, ja jahti jatkui loukkaantuneen vaarallisen eläimen metsästyksenä.

Koirat seurasivat karhua ja metsästäjä ampui uudelleen, mutta karhu jatkoi matkaansa. Passiketju siirtyi ja koirat jatkoivat haukkumista. Metsästäjä oli siirtynyt odottamaan karhuhaukun lähestymistä ja pääsi ampumaan lähestyvää karhua useamman kerran.

Loukkaantumisesta huolimatta karhu hyökkäsi metsästäjän kimppuun. Muiden metsästäjien tullessa paikalle oli karhu vielä elossa ja se lopetettiin.

– Karhu oli loukkaantuneena toiminut omien vaistojensa perusteella, Pohjanmaan poliisi arvioi.

Karhua seuranneet koirat kävivät karhun kimppuun, jolloin se jossain vaiheessa lopetti raatelemisen. Muiden metsästäjien tullessa paikalle oli karhu vielä elossa ja se lopetettiin.

Kyseessä oli keskikokoinen naaraskarhu. Metsästäjä sai vakavia vammoja, mutta hän ei ole hengenvaarassa. Poliisi ei epäile asiassa rikosta. Metsästys oli luvallinen ja karhun metsästyksen ohjeita oli noudatettu.

Lue myös: Karhunmetsästys alkaa – ”Tarkoitus on pitää karhut karhuina, eli riittävän ihmisarkoina”

Kommentoi Facebookissa