Henkilöauto ja moottoripyörä törmäsivät pyöräilijöihin – pakenijat tallentuivat videokuviin

Poliisi pyytää yleisöltä vihjeitä ja havaintoja tapahtumiin liittyen. (Kuvituskuva Dreamstime)

Poliisi kertoo, että autoilija oli kiihdyttänyt vauhtia ja koukannut mahdollisesti tahallaan vastaantulevien kaistalle.

LIIKENNETURVALLISUUS Itä-Uudenmaan poliisi tiedottaa, kuinka Järvenpäässä Seutulantiellä tapahtui perjantaina 26.8. noin kello 21.20 liikenneonnettomuus, jossa henkilöauto törmäsi tien sivussa ajaneeseen pyöräilijään. Kyseinen 14-vuotias pyöräilijä loukkaantui onnettomuudessa.

– Tapahtumalla on useita silminnäkijöitä ja tapahtumapaikalta on myös videokuvaa. Silminnäkijöiden kertoman mukaan kyseessä oli vaalea porrasperäinen Ford Mondeo -merkkinen henkilöauto, joka oli ajanut Kaskitietä polkupyörillä liikenteessä olleita poikia vastaan, kiihdyttänyt vauhtia ja koukannut mahdollisesti tahallaan vastaantulevien kaistalle, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Heidi Niemi.

Autoilija ei pysähtynyt onnettomuuspaikalle selvittämään asiaa tai jättämään yhteystietojaan vaan pakeni paikalta Seutuantietä Kaskitien yli jäähallin suuntaan. Autossa oli silminnäkijöiden havaintojen mukaan kaksi miestä ja autosta oli tuulilasi rikki.

– Kaikki havainnot ja tiedot onnettomuudesta ja paikalta paenneesta autosta ovat meille arvokkaita. Pyydämme nyt yleisön apua tapahtumien kulun, auton liikkeiden ja kuljettajan henkilöllisyyden selvittämiseksi. Tiedot pyydämme toimittamaan poliisilaitoksemme sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliiisi.fi, Niemi jatkaa.

Pohjanmaan poliisi puolestaan kertoo, että maanantai iltana 29.8. noin klo 18 moottoripyöräilijä törmäsi polkupyöräilijään Kivihaantien ja Gneissinkujan risteyksessä Vaasassa. Moottoripyöräilijä ei jäänyt paikalle vaan jatkoi matkaa. Polkupyöräilijä selvisi törmäyksestä lievin vammoin.

Poliisin saamien tietojen mukaan paikalle olisi jäänyt autoilija, joka oli nähnyt tapahtuman, ja jonka kojelautakamera olisi tallentanut tilanteen. Poliisi pyytää moottoripyöräilijää ja tapahtuman todistanutta autoilijaa ottamaan yhteyttä Pohjanmaan poliisiin sähköpostitse vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi tai vihjepuhelimeen 0295 415 501.

Lue myös: Moottoripyöräilijät ajoivat reilua ylinopeutta kaarteessa – kaksi kuljettajaa menehtyi ulosajoissa

Kommentoi Facebookissa