HIFK murjoi Ässät ranskalaispelaajan paluussa – ”Rakastan tätä kaupunkia”

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

HIFK murskasi Ässät 7-2 Henrik Borgströmin viimeisteltyä kolme maalia. Helsinkiin kotiutunut Ranskan maajoukkuepuolustaja Yohann Auvitu teki HIFK:n paitaan vahvan paluun.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin torstaina neljä ottelua. Helsingissä nähtiin varsin tylyt lukemat, kun sarjanelonen HIFK murjoi tyvipäässä olevan Ässät maalein 7-2.

Ottelu ratkesi jo avauserässä, kun HIFK karkasi 4-0-johtoon. NHL:ssä Florida Panthersissakin pelannut HIFK:n Henrik Borgström viimeisteli kolme maalia.

HIFK esitteli ottelussa uusvanhan vahvistuksen, kun ranskalaispuolustaja Yohann Auvitu palasi viiden vuoden tauon jälkeen seuran vahvuuteen.

Auvitu on harjoitellut IFK:n mukana jo tovin. Useammassa MM-turnauksessakin Ranskan maajoukkueessa esiintynyt puolustaja piti sitä ennen kuntoaan yllä Salmisaaressa.

Ensimmäisessä ottelussa 10 kuukauteen hän sai heti paljon vastuuta ja pelasi HIFK:n ykköspakkiparissa Mikko Kousan rinnalla.

– Todella hyvältä tuntuu olla takaisin täällä. Ensinnäkin tuntuu hyvältä olla jälleen takaisin jääkiekon parissa, sillä en ole pelannut 10 kuukauteen, joten on mukavaa päästä taas pelaamaan ja etenkin, kun se tapahtuu kotona, Auvitu sanoi.

Auvitu on asunut jo monen vuoden ajan Helsingissä ja piti myös kuntoaan yllä nykyisessä kotikaupungissaan ennen kuin hän viimein pääsi noin kuukausi sitten HIFK:n mukaan.

– Harjoittelin Salmisaaressa. Siellä oli paljon pelaajia kesällä, mutta syyskuun puolivälissä määrä putosi noin 20 pelaajaan. Yksi toisensa jälkeen pelaajat alkoivat saada sitten sopimuksia, joten loppusyksystä meitä ei ollut enää kuin vain 7-8 pelaajaa, joten se oli aika vaikeaa. Nyt haluan unohtaa sen ajan ja päästä taas mukaan jääkiekkoon, Auvitu taustoitti.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Helsingissä pysyminen ja harjoitteleminen sopi kuitenkin 31-vuotiaalle puolustajalle erinomaisesti, sillä hän pitää Helsinkiä kotinaan.

– Minä ja vaimoni rakastamme tätä kaupunkia! Rakastuimme tähän kaupunkiin jo 2014, kun muutimme tänne ensi kertaa, emmekä ole keksineet yhtään syytä muuttaa täältä pois. Kesäisin täällä on helpompi harjoitella ja pitää kuntoa yllä, kun ympärillä on hyviä pelaajia. Täällä harjoittelu on helpompaa kuin Pariisissa, kuten varmasti voitte kuvitellakin, Auvitu perusteli.

Lahdessa nähtiin myös selvät lukemat, kun Pelicans murskasi Vaasan Sportin 5-0. Ryan Lasch toisti Borgströmin tempun ja iski ottelussa hattutempun. Pelicans on sarjassa kolmantena.

Tappara korjasi myös kurssiaan voittamalla SaiPan 5-2. Kapteeni Jukka Peltola oli Tapparan hahmo kahdella osumallaan.

Illan ensimmäisessä ottelussa Lukko otti revanssin Kärpistä ja voitti 2-0 Anrei Hakulisen ja Miska Kukkosen osumilla. Lukko johtaa sarjaa. Kärpät on viidentenä.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Kärpät vastasi kritiikkiin – kärkijoukkue nurin

Kommentoi Facebookissa