Kärpät vastasi kritiikkiin – kärkijoukkue nurin

Kärpät juhlii maalia

Kärpät juhlii maalia. (Kuva AOP)

Kärpät pehmitti sarjakärki Lukon maalein 2-1. KooKoo voitti Kuopiossa KalPan jatkoajalla 3-2.

JÄÄKIEKKO Kaksi edellistä otteluaan SM-liigassa hävinnyt Kärpät antoi keskiviikon esityksellään vastauksen teoreetikoille, joiden mielestä Oulussa on meneillään jonkinlainen kriisi. Sarjakärki Rauman Lukko taipui Kärpille 1-2, mutta Oulun illassa Kärpät oli selvästi parempi, vaikka maalien valossa voitto niukaksi jäikin.

Kärppien maalit viimeistelivät Libor Sulak ja voittomaalin tehnyt Radek Koblizek. Lukon ainoan maalin teki slovakialainen Pavol Skalicky.

Kärppien ylivoimasta kertoo parhaiten joukkueen maalivahdin Patrik Rybarin torjuntamäärä. Hän joutui venymään kiekon tielle vain yhdeksän kertaa. Lukon Oskari Setäselle merkittiin 24 torjuntaa.

– Pystyttiin parantamaan viikonlopusta. Silloin oltiin jo lähellä, mutta ei riittänyt osaaminen. Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä. Pystyttiin luomaan siinä varmaankin enemmän paikkoja kuin viikonlopun peleissä yhteensä. Kyllähän tämä meille tekee hyvää, kun voitot ovat vähän karttaneet meitä, kommentoi Kärppien päävalmentaja Mikko Manner seuransa nettisivuilla.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Kärpät on sarjataulukossa nyt viidentenä. Eroa kärkijoukkue Lukkoon on 15 pistettä. Lukko on pelannut kolme ottelua Kärppiä enemmän.

Keskiviikon toinen ottelu pelattiin Kuopiossa. Siellä KalPa hävisi lopulta jatkoajalla KooKoolle maalein 2-3.

KooKoo menetti ensin kahden maalin johtonsa. Kyle Platzerin kauden kuudes maali riitti tuomaan 3-2-voiton kouvolalaisille.

KooKoo nousi sarjataulukossa kuudenneksi. KalPa on seitsemäntenä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK voitti nyt pienemmin lukemin – Sport kasvatti voittoputkeaan

Kommentoi Facebookissa