HIFK palasi voiton makuun – ”Viime viikot ovat olleet rankat”

HIFK juhlii maalia.

HIFK juhlii maalia. (Kuva AOP)

HIFK onnistui viimein maalinteossa pelattuaan maaleitta neljä ottelua.

JALKAPALLO Veikkausliigassa nähtiin maanantaina yllätys, kun HIFK kukisti Turussa FC Interin. HIFK voitti ottelun 1-0.

Ottelun ainoan maalin teki Jake Dunwoody. Hän laukoi 16 metrin rajalta, ja pallo löysi kimmokkeen kautta tiensä Inter-maalivahti Aati Marttisen selän taakse.

– Viime viikot ovat olleet rankat, kun ei ole tullut tuloksia. Olemme hyvä joukkue ja ansaitsemme voittaa. Maalintekoa olen odottanut ensimmäisestä HIFK-päivästäni lähtien, nyt saan olla ylpeä, Dunwoody sanaili Ruudulle.

HIFK ei ollut neljässä edellisessä ottelussaan tehnyt maaliakaan. Voitto Interistä luonnollisesti helpotti joukkueen paineita.

Interin tähtihyökkääjä Timo Furuholm oli luonnollisesti nyreissään. Hän ei osannut sanoa, miksei Interiltä irronnut tuttuun tapaan.

– HIFK oli tänään hyvää, respect heille. Kyllä meidän kotona pitäisi pystyä parempaan. Monta asiaa meni pieleen. En tunnistanut sitä Interiä, joka oli tänään kentällä. Helvetin sääli, Furuholm vuodatti Ruudun haastattelussa.

Sarjassa kolmantena olevan Interin mestaruushaaveille tappio oli paha takaisku. Olihan kärkijoukkue HJK viime viikonloppuna hävinnyt sensaatiomaisesti AC Oululle ja voitolla Inter olisi kuronut HJK:n etumatkan kuuteen pisteeseen. Nyt ero on siis yhä yhdeksän pistettä.

HIFK on sarjassa kuudentena. Se on kolmen pisteen päässä Interistä.

Maanantain toisessa ottelussa KTP isännöi Kotkassa Valkeakosken Hakaa. Täysi pistepotti ei kelvannut kummallekaan, kun ottelu päättyi Arto Tolsa -areenalla 0-0.

Haka on sarjataulukossa sijalla kymmenen ja KTP sijalla 11. Sarjajumbo AC Oulu on KTP:n kanssa tasapisteissä. Haka on kaksi pistettä edellä.

Teksti Otto Palojärvi ja Pasi Tuominen

Lue myös: KuPS ja Honka jatkoon europeleissä

Kommentoi Facebookissa