Mönkijöitä anastettiin lukituista varastoista, parkkihalleista ja pihamailta – useita henkilöitä kiinni

Poliisi kehottaa mönkijöiden omistajia huolehtimaan ajoneuvojen turvallisesta säilytyksestä.

Poliisi kehottaa mönkijöiden omistajia huolehtimaan ajoneuvojen turvallisesta säilytyksestä. (Kuva Fotolia)

Poliisi kertoo mönkijävarkaiden olleen erityisesti Rovaniemen kiusana.

VARKAUDET Mönkijävarkaudet ovat nousseet pieneksi ilmiöksi Rovaniemellä kesän aikana. Anastetuilla mönkijöillä on tehty lisää omaisuusrikoksia. Poliisi kehottaa huolehtimaan omaisuuden riittävästä suojaamisesta.

Touko-heinäkuun aikana Rovaniemen alueella on tapahtunut useita mönkijävarkauksia. Mönkijöitä on anastettu lukituista varastoista, parkkihalleista ja pihamailta. Samassa yhteydessä tekijät ovat anastaneet muutakin omaisuutta ja anastetuilla mönkijöillä on edelleen anastettu lisää omaisuutta, muun muassa peräkärryjä lasteineen.

Poliisi on saanut jäljitettyä omaisuutta ja sitä kautta mönkijöitä ja muuta anastettua omaisuutta on saatu palautettua takaisin alkuperäisille omistajille. Poliisi on myös ottanut kiinni useita henkilöitä tapausten johdosta. Poliisi jatkaa edelleen tapahtumien tutkintaa muun muassa epäiltyinä varkauksina.

Poliisi kehottaa mönkijöiden omistajia huolehtimaan ajoneuvojen turvallisesta säilytyksestä – erityisesti peräkärryjen päällä sijaitsevat mönkijät ja muut kulkuneuvot ovat omaisuusrikollisille helppo ja haluttu kohde.

Lue myös: Mönkijävarkaan huono olo koitui kohtalokkaaksi – poliisi pääsi jäljille DNA-tunnisteen avulla

Kommentoi Facebookissa