Mönkijävarkaan huono olo koitui kohtalokkaaksi – poliisi pääsi jäljille DNA-tunnisteen avulla

Tapahtumapaikalla todettiin merkkejä pahoinvoinnista ja löytyneestä oksennuksesta saatiin selvitettyä ihmisen DNA-tunniste.

Tapahtumapaikalla todettiin merkkejä pahoinvoinnista ja löytyneestä oksennuksesta saatiin selvitettyä ihmisen DNA-tunniste. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisi on saanut valmiiksi Kontiolahdessa 9.12.2019 tapahtuneen törkeän varkauden esitutkinnan.

VARKAUS Poliisi sai 9.12.2019 aamulla tiedon Kontiolahden Onttolassa sijaitsevaan työkonehalliin tehdystä murrosta. Selvisi, että Koulutiellä sijaitsevasta konehallista oli varastettu traktorimönkijä sekä työkaluja. Anastettu omaisuus oli siinä määrin huomattava, että asiaa tutkittiin törkeänä varkautena.

Anastettu mönkijä löytyi myöhemmin samana päivänä Joensuun Noljakasta Aavarannan uimarannan lähistöltä hylättynä. Mönkijän luota poistuneiden jalanjälkien perusteella kaksi henkilöä oli ollut mönkijällä liikenteessä. Mönkijä saatiin palautettua omistajalleen, mutta anastetut työkalut ovat jääneet kateisiin.

Ilmeisesti yölliset murtopuuhat olivat aiheuttaneet poikkeuksellista jännitystä tekijöissä, koska tapahtumapaikalla todettiin merkkejä pahoinvoinnista. Konehallin nurkalta löytyneestä oksennuksesta saatiin selvitettyä ihmisen DNA-tunniste, jonka perusteella poliisi pääsi rikoksesta epäiltyjen jäljille.

– Vaikka aikaa kuluu, lain koura tavoittaa rikoksentekijät, Itä-Suomen poliisilaitos kommentoi.

Toinen rikoksesta epäilty tuli ilmi kuulustelujen kautta. Rikoksesta epäiltynä asiassa on kaksi noin 20-vuotiasta Joensuussa asuvaa nuorta miestä. Esitutkinta on nyt valmistunut ja tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Lue myös: Lähes 20 vuoden takaisessa henkirikoksessa saatiin DNA-tunniste – epäilty kuoli vuonna 2014

Kommentoi Facebookissa