HIFK sai lisenssin Veikkausliigaan – seura aikoo jatkaa ilman kiinalaista

HIFK juhlii maalia.

HIFK juhlii maalia. (Kuva AOP)

Palloliitto myönsi Veikkausliigan lisenssin kaikille 12 sarjan seuralle. Myös HIFK täytti lisenssin ehdot.

JALKAPALLO Suomen Palloliiton liigalisenssikomitea teki maanantaina lisenssipäätökset Veikkausliigan kaudelle 2021. Kaikkien kriteerialueiden huolellisen arvioinnin jälkeen komitea myönsi liigalisenssin kaudelle 2021 kaikille 12 Veikkausliigaseuralle.

Myös kohuseura HIFK:lle myönnettiin lisenssi. HIFK:n suunnalta on viime aikoina kuulunut erikoisia uutisia, kun seuran suomalaistahot ajautuivat erimielisyyksiin kiinalaisen pääomistajan Lucas Jin Chengin kanssa. HIFK:n suomalaistahojen oli tarkoituksena siirtää liigapaikka ja pelaajat takaisin HIFK Soccer rf -yhdistykselle oikeudet omistaneelta osakeyhtiöltä HIFK Fotboll AB:ltä, jonka pääomistaja Jin Chang on.

Nyt ilmeisesti HIFK Soccer rf pyörittää jälleen Veikkausliigaseuran toimintaa. HIFK:n tiedotteessa kerrotaan, että ”päätös oli seuralle odotettu, mutta virallinen myönteinen lisenssipäätös mahdollistaa nyt tulevan Veikkausliigakauden valmisteluiden normaalin jatkumisen. HIFK tulee lähiaikoina julkaisemaan lisää pelaajasopimuksia sekä maksamaan rästissä olevat laskut suunnitellusti”.

Jin sijoitti HIFK:hon viime vuonna pari miljoonaa euroa. Osapuolet ovat ilmoittaneet julkisuuteen varsin ristiriitaista tietoa seuratoiminnan suunnitelmien noudattamisesta. Nyt HIFK:lla vaikuttaisi olevan niin paljon rahaa, ettei Jinin lompakkoa enää tarvita.

Juttuvinkki: Diego Maradona on kuollut – jalkapalloa suurempi traaginen hahmo

Tosin Veikkausliiga tiedotti myös, että täydennysmenettelyssä ensimmäisellä sijalla oleva TPS täytti liigalisenssin ehdot. TPS putosi Veikkausliigasta, mutta saattaisi siis saada sarjapaikan, jos joku nykyisistä seuroista ei pystyisikään pääsarjatasolla pelaamaan.

Veikkausliigan mukaan kaikkien 12 seuran lisenssipäätöksiin on kirjattu myös seurojen kaudelle 2021 ilmoittamien ottelustadionien ja varastadionien kelpoisuus. Tarvittaessa kuukausikohtaisesti.

Tällä toimenpiteellä halutaan estää ottelusiirrot. Kauden ohjelma on muutenkin tiukka, eikä pelaajia haluta ylikuormittaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lukas Hradeckyn vahvalle syksylle tappiollinen päätös

Kommentoi Facebookissa