HIFK taistelee olemassaolostaan – Roman Eremenko mukaan

Kuva Veikkausliiga/ Risto Oksanen

Kokaiinista 2016 kärynnyt Roman Eremenko pelaa loppukauden Veikkausliigan sarjajumbon HIFK:n riveissä.

JALKAPALLO Pahassa talouskurimuksessa kärvistelevä Veikkausliigan jumbojoukkue HIFK julkisti torstaina ison pelaajauutisen. Seura on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Roman Eremenkon kanssa.

Eremenko, 35, oli viime vuosikymmenen alkupuolella Suomen maajoukkueen kansainvälisesti kovin pelaaja. Hän oli maajoukkueen keskikentällä merkittävässä roolissa.

Kaikki romahti Eremenkon osalta syksyllä 2016 hänen kärähdettyään kokaiinista Mestareiden liigan ottelun yhteydessä. Tuolloin Moskovan TsSKA:ssa pelannut Eremenko sai pitkän pelikiellon ja menestyksekäs ura Venäjän pääsarjassa kuihtui käytännössä siihen.

Eremenko pelasi 2019-2021 Venäjällä FC Rostovissa. Vuoteen hän ei ole pelannut missään.

– Positiiviset tunnelmat tällä hetkellä, pitkään aikaan en ole pelannut ja siksi tuntuu hyvältä. Siirto ei kuitenkaan ollut alusta asti suunniteltu. Tulin harjoittelemaan seuraan pari viikkoa sitten ja asia johti toiseen ja nyt olemme tässä tilanteessa. Yritän auttaa parhaalla mahdollisella tavalla joukkuetta, Eremenko kommentoi HIFK:n tiedotteessa.

Veikkausliigan tason suhteen Eremenkon uskoisi perustaitojensa osalta olevan HIFK:lle merkittävä vahvistus. Pelaamattomuuden takia miehen kunto on toki arvoitus.

– Uskon tuovani mukanani kokemusta seuraan ja yritän omalla työnteollani antamaan kaikkeni joukkueelle ja toivottavasti se riittää parhaaseen mahdolliseen tulokseen. Paikat ei luonnollisesti ole täysin samassa kunnossa kuin ennen, mutta työnteolla päästään taas vauhtiin. Taistellaan loppuun asti, tänne ei tultu lomalle, vaan kaikki annetaan, hän ilmoittaa.

HIFK:ssa on nyt kaksi Eremenkoa. Romanin nuorempi veli Sergei Eremenko on hänkin seuran vahvuudessa.

HIFK:n päävalmentaja Mixu Paatelainen on Roman Eremenkolle tuttu kaveri. Paatelainen valmensi Suomen A-maajoukkuetta 2011-2015, jolloin Eremenko oli maajoukkueuransa huipulla.

HIFK:n riveissä Eremenko on käytettävissä jo ensi maanantaina Helsingissä pelattavassa FC Inter-ottelussa. Silloin saadaan selvyyttä hänen nykykunnostaan.

HIFK on pelannut tällä kaudella 15 ottelua, joista on voittanut vain yhden. Takamatkalla toiseksi viimeisenä olevasta FC Lahdesta HIFK on viisi ja kolmanneksi viimeisenä olevaan IFK Mariehamniin eroa on kahdeksan pistettä.

HIFK:n kausi Veikkausliigassa käsittää vielä 12 ottelua. Joukkueen olisi pakko ottaa niistä useampia voittoja säilyttääkseen sarjapaikkansa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Saksa haastaa kotijoukkue Englannin jalkapallon EM-finaalissa

Kommentoi Facebookissa