HIFK vältti konkurssin – ”Toive ei toteudu”

Kuva HIFK

HIFK:n futisjoukkue vältti konkurssin ja jatkaa toimintaansa 2023.

JALKAPALLO Veikkausliigassa jumbona oleva HIFK tiedotti torstaina taloudellisesta tilanteestaan. Seuran hallituksen uusi puheenjohtaja Jan Walden ilmoitti, että HIFK:n toiminta jatkuu 2023.

– Toive ei toteudu. HIFK ei ole kuolemassa. 30 työpaikkaa säilyy, eikä konkurssia ole tulossa, kommentoi Walden.

Walden viittasi ”toive ei toteudu” -kommentillaan taannoisiin ilkeisiin ja perusteettomiin puheisiin, joissa väitettiin HIFK:n elävän vain tekohengityksellä, ja että seura pitäisi ajaa konkurssiin.

HIFK:n talous oli pahasti kuralla jo vuosi sitten. Budjetti oli vahvasti alimitoitettu ja noin 130 000 euroa urheilutoiminnan todellisista kuluista puuttui.

Heikki Pajunen pelasti seuran toiminnan rahoituksellaan. Hän rahoitti HIFK:ta toukokuulle saakka, kunnes ilmoitti, ettei hänellä ole seuran rahoittamiseen enää mahdollisuuksia.

Tuossa vaiheessa HIFK oli jo vaarassa ajautua konkurssiin. Yleisömäärät ja yhteistyökumppanuudet olivat jääneet tavoitteista.

Walden korostaa, että olisi ollut törkeää ilmoittaa, että seura menee konkurssiin. Paremmaksi vaihtoehdoksi katsottiin pelastusoperaatio. Seura ilmoitti hätähuutona toimintansa olevan uhattuna ja vetosi kannattajiin, että nämä tulisivat peleihin paikan päälle.

Yleisömäärät lähtivät kasvuun. HIFK sai uutta rahoitusta myös yritysmaailmasta ja seuran toiminta on taloudellisesti nyt pelastettu.

Walden vahvisti HIFK:n toiminnan jatkuvan 2023 riippumatta siitä, säilyttääkö seura paikkansa Veikkausliigassa, vai putoaako Ykköseen.

HIFK:n kulut eivät tule ylittämään enää tuloja. Seuran velatkin ovat pitkäaikaisia, eikä konkurssiuhkaa siis ole.

HIFK on kahdeksan pistettä toiseksi viimeisenä Veikkausliigassa olevaa FC Lahtea perässä. Kaudesta on pelaamatta seitsemän ottelua ja HIFK:n pitäisi hilata itsensä Lahden edelle säilyäkseen pääsarjatasolla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK:n tuhkimotarinaa ei tullut – KuPSilla sauma tuplamestaruuteen

Kommentoi Facebookissa