HIFK voitti juhlaottelunsa – ”Joukkueelle isot propsit”

Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana (Kuva: Liiga)

Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana. (Kuva Liiga)

HIFK voitti 125-vuotisjuhlaottelussaan Ässät maalein 2-0.

JÄÄKIEKKO HIFK:lle juhlaottelut ovat olleet perinteisesti vaikeita, mutta keskiviikkona 125-vuotisjuhlaottelu päättyi helsinkiläisten kannalta onnellisesti 2-0-voittoon Porin Ässistä.

HIFK oli ottelussa oikealla tavalla latautunut. Tunnetta oli, mutta se ei mennyt yli.

– Joukkueelle isot propsit. Ei menty asioiden edelle, vaikka oli tällainen juhlaottelu. Meidän monen esikuvat ja seuralegendat olivat paikalla ja heitä hienosti kunnioitettiin ja Kife Heino pudotti avauskiekon. Me puhuimme paljon ennen ottelua siitä, että me voidaan juhlistaa tätä tuomalla tähän sellainen IFK:n arvojen mukainen peli. Oltiin varmasti valmiita ja oltiin varmasti sitkeitä. Olimme hienosti myös yhdessä ja Tapsa (Roope Taponen) hoiti hienosti vielä loput. Joukkueen taistelu tarttui ja oli tarpeeksi viilipyttymäinen esitys juuri niillä hetkillä kuin piti ollakin, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen kiitteli.

HIFK:n syyskuu oli suorastaan karmea, mutta lokakuussa on tullut jo hyvin tulosta. Löytyykö tulosten takaa myös jatkuvuutta?

– Kyllä tulosten taakse jatkuvasti katsellaan ja kyllä siellä näkyy tätä samaa erittäin sitkeää ja hyvää puolustamista. On sitä ollut koko kauden ajankin, mutta ei nyt varmaan kukaan juuri tänään voi sanoa, että meidän kiekollinen peli olisi ottanut hirveästi steppejä eteenpäin viime peleistä, mutta siihen totta kai pyritään. Mutta jotain siellä on kehittymässä ja taas huomenna jatketaan hommia ja yritetään enemmän, Peltonen sanoi.

– Erikoistilannepelaamisessa alivoima on hyvää, mutta ylivoiman osalta syöttöjen laatu ei riitä, Peltonen listasi kehityskohteita.

HIFK:n yksi ongelma oli alkukaudesta maalivahtipeli, mutta nyt siihen on löydetty ratkaisu. Ratkaisun nimi on jo kaksi peräkkäistä nollapeliä torjunut 21-vuotias Roope Taponen.

– Tapsa pelaa hyvin. Hän on nuori ja ennakkoluuloton ja myös teknisesti hyvä. Hän on sinut itsensä kanssa ja lukee myös peliä hyvin, kuten tänään lopussa nähtiin, kun ylivoimalla kiekko meni läpi ja hän otti vaikean torjunnan. Hyvin hän pelaa ja se on hyvä juttu meille, Peltonen kehui Taposta.

Peltonen sai myös itse ottelussa kunniaa. Vuoden 2011 mestarijoukkueen kapteeni sai ennen ottelua IFK:n hopeisen ansiomerkin.

– Tietysti itse ajattelee niin, että jotain palveluksia seuralle on tässä yritetty tehdä. Seurassa on hienot perinteet. Tuntuu ihan samalta kuin kaikkina muinakin päivinä. On etuoikeutettu olo, että pääsee tässä seurassa työskentelemään. Joka päivä yritetään saada ripustettua sitä IFK-paitaa vähän parempaan paikkaan kuin tänään, Peltonen kuittasi kunnianosoituksen.

Edellisen ottelun jälkeen Peltonen piti painavan puheenvuoron SM-liigan tilastoista, jotka ovat näyttäneet alkukaudesta ihan mitä sattuu. Peltoselle kerrottiin, että nyt Roope Taposelle oli merkattu 24 torjuntaa. Peltonen ei osannut suoralta kädeltä sanoa, pitääkö luku paikkaansa, mutta pitäytyi aiemmassa kritiikissään tilastoista.

– Pysyn omissa kommenteissani sen edellisen pelin osalta. Näitä en ole vielä tarkistanut. Eiköhän niitä kaikki yritä saada kondikseen. Joskus voidaan puhua vähän suorempaan, Peltonen sanoi.

Myös Kärpät oli keskiviikkona rautaa, kun se murjoi Vaasan Sportin 4-0. Peter Tiivola nousi Kärppien ehdottomaksi ykköshahmoksi tehoillaan 2+2. Ville Leskinen säesti tehoilla 1+2.

Kärpät on neljäntenä Liigassa, Sport vasta viimeistä edellisenä. Sport on hävinnyt nyt jo neljä ottelua putkeen.

Pekka Virran valmentaman SaiPan synkkyys sai puolestaan jatkoa. SaiPa hävisi keskiviikkona jo kuudennen ottelun putkeen, kun Pelicans nappasi 4-1-voiton.

SaiPa on kerännyt 11 ottelusta vain kuusi pistettä ja on viimeisenä SM-liigassa. Pelicans on Liigassa jo hienosti kolmantena.

Rauman Lukko on hyvässä iskussa. Keskiviikkona se murjoi KooKoon tyylipuhtaasti 4-0.

Lukko nousi 23 pisteeseen ja nousi samalla jo toiseksi SM-liigassa. KooKoo on kuudentena.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Naisleijonat jälleen kohun keskiössä – Pasi Mustosen toimia selvitellään

Kommentoi Facebookissa