HIFK:n NHL-ykkösvaraus häikäisee – ”Tietenkin älykkyys on ensimmäinen asia”

Anton Lundell oli NHL:n 2020 varaustilaisuuden ainoa suomalainen ykköskierroksen varaus

Anton Lundell oli NHL:n 2020 varaustilaisuuden ainoa suomalainen ykköskierroksen varaus. (Kuva AOP)

Florida Panthersin tämän vuoden ykkösvaraus Anton Lundell teki HIFK:lle kaksi maalia, kun seura kaatoi Ässät tiistaina jatkoajalla 4-3.

JÄÄKIEKKO HIFK kaatoi tiistai-illan ainoassa liigaottelussa Ässät jatkoajalla maalein 4-3. Ottelu tarjosi draamaa ja viihdettä. HIFK käväisi jo 3-1-johdossa, mutta sitkeä Ässät kampesi rinnalle ja pakotti pelin jatkoille.

– Tämä oli viihdyttävä peli varmasti katsojan näkökulmasta. Hyökkäyspelaamisessa otimme tänään ison stepin eteenpäin. Hienoa asia oli myös se, että sellainen määrätty rentous paistoi nyt tässä kotipelaamisessa läpi, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen kommentoi.

– Puolustamisen kanssa oli sitä vastoin vähän haasteita, varsinkin Ässien suunnanmuutospelaamisen kanssa. Alivoimapelaaminen oli taas sitten ihan timanttia. Kolmannessa erässä Ässät sai ylivoimia aika kriittisilläkin hetkillä, mutta pystyimme olemaan aktiivisia ja uhrautuvaisia ja oikeastaan loimme paremmat paikat alivoimalla itse. Hyvä voitto jatkoajalla, Pikkarainen summasi.

HIFK:n sankariksi nousi Anton Lundell. Hän johti HIFK:n ykkösketjua ja iski kaksi maalia.

Miten vasta 19-vuotias pelaaja pystyy johtamaan suurseuran ykkösvitjaa?

– Tietenkin älykkyys on ensimmäinen asia. Hän osaa rytmittää kiekollista pelaamista ja syöttää silloin kuin pitää syöttää. Hän on myös itse sellainen pelaaja, että hän pystyy haastamaan ja on nälkäinen pelaamaan maalia kohti. Kyllä se monipuolisuus on se isoin asia, Pikkarainen näki.

Juttuvinkki: Pentti Matikaisen saavutukset jäivät MM95-hypetyksen varjoon

Lundell on selvästi mennyt kesän aikana eteenpäin. Sen näki myös Florida Panthers, joka varasi suomalaisen numerolla 12 syksyn varaustilaisuudessa.

– Anton on ollut sellainen pelaaja, joka on kehittynyt tasaisen varmasti. Kyllä hänellä selkeästi luistelu- ja kamppailuvoimaa on tullut lisää. Hän on harjoitellut (Raimo) Summasen ja fysiikkavalmentajan kanssa ja selkeästi kamppailuvoimaa on tullut lisää, Pikkarainen kehui.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Korona moukaroi jääkiekkoa olan takaa – seurojen konkurssiaaltoa pelätään

Kommentoi Facebookissa