Korona moukaroi jääkiekkoa olan takaa – seurojen konkurssiaaltoa pelätään

Koronavirus keskeytti jääkiekkokauden lähes koko maailmassa. (Kuva Fotolia)

Koronavirus keskeytti jääkiekkokauden keväällä 2020 lähes koko maailmassa. (Kuva Fotolia)

Jääkiekon mestareiden liigan kausi on peruttu kokonaan. Koronapandemian takia kauden järjestäminen oli taloudellisesti ja logistisesti liian haastavaa.

JÄÄKIEKKO Champions Hockey League eli jääkiekon Euroopan mestareiden liiga tiedotti tiistaina, että sen tuleva kausi on peruttu. Syynä on tietenkin koronavirus ja sen tuomat logistiset ongelmat.

CHL:n tiedotteessa päätöstä kuvailtiin vaikeaksi, mutta korostettiin samalla, ettei sarjan pelaaminen olisi ollut järkevää operatiiviselta tai taloudelliseltakaan kannalta.

Jo aiemmin ilmoitettiin, ettei CHL:n alkulohkoja pelata. 32 joukkueen sarja oli tarkoitus aloittaa suoraan kaksiosaisista pudotuspeleistä. Suomesta sarjaan olisivat osallistuneet Kärpät, Lukko, Ilves sekä Tappara.

Varmasti CHL:n pelaaminen olisi ollut mahdollista niin sanotuissa kuplissa. Poikkeusjärjestelyt olisivat tuoneet kuitenkin liian suuria kustannuksia. Eri puolilla Eurooppaa viranomaissuositukset yleisötapahtumille ovat myös erilaisia, mikä olisi vaikeuttanut tilannetta.

Viime viikkoina koronatilanne on myös Euroopassa pahentunut. Syksyn edetessä tilanteen pelätään menevän vain huonompaan suuntaan.

Jääkiekkokausi keskeytettiin viime keväänä koko maailmasta. Euroopassa kausi vietiin loppuun vain Valko-Venäjällä.

NHL jatkoi kauttaan elokuussa suoraan pudotuspeleistä. Ottelut pelattiin Torontossa ja Edmontonissa tyhjille katsomoille. Pelaajat olivat koko ajan eristyksissä, eivätkä saaneet tavata edes perheenjäseniään.

Juttuvinkki: Pentti Matikaisen saavutukset jäivät MM95-hypetyksen varjoon

NHL:lle kupla oli pakkoratkaisu. Kausi oli pakko pelata loppuun, koska muuten tv-tuloja olisi jäänyt saamatta valtavia summia.

Kausi on aloitettu esimerkiksi KHL:ssä ja SM-liigassa. KHL:ssä pelaava Jokerit on jo ehtinyt olla koronakaranteenissa. Venäläisissä KHL-seuroissa on todettu valtavasti koronatartuntoja.

Jääkiekon nuorten MM-kisat on määrä pelata vuodenvaihteessa Kanadassa tyhjille katsomoille. Nuorten alasarjatason MM-turnaukset jäävät pelaamatta.

Britannian jääkiekkoliiga jää kauden 2020-21 osalta kokonaan väliin. Toiminta ole taloudellisesti kannattavaa, jos yleisöä ei päästetä otteluihin.

Saksan jääkiekon pääsarja DEL alkaa aikaisintaan joulukuussa. Tyhjille katsomoille otteluita ei voi Saksassa pelata.

Euroopassa korona on tuonut jääkiekolla valtavia tulonmenetyksiä. Todennäköisesti edessä on seurojen konkursseja.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: SM-liigassa todella rajua yleisökatoa

Kommentoi Facebookissa