SM-liigassa todella rajua yleisökatoa

HPK juhli keväällä 2019 jääkiekon Suomen mestaruutta.

HPK juhli keväällä 2019 jääkiekon Suomen mestaruutta. (Kuva AOP)

HPK:n perjantain kotiottelussa katsojia oli 651 ja lauantain ottelussa 713. Yhdessäkään jalkapallon Veikkausliigan ottelussa ei ole tänä vuonna ollut niin vähän katsojia.

JÄÄKIEKKO SM-liiga käynnistyi viime viikolla koronapandemiasta huolimatta. Katsomoihin voi ottaa yleisöä 500 katsojaa katsomolohkoa kohden.

Lipputulot ovat seurojen taloudelle elinehto. NHL-kuplan kaltainen järjestely ei Suomen jääkiekon pääsarjassa olisi mahdollista, koska ottelutapahtumien tulot pitävät seuroja pystyssä.

Yleisörajoituksista huolimatta Liigan seuroilla on mahdollisuus saada peleihinsä useampi tuhat katsojaa. Hämeenlinnassa HPK:n peleihin pääsisi 3050, jos ottelun kaikki liput saataisiin myytyä.

Koronapandemia kuitenkin vaikuttaa. Perjantaina HPK-Lukko -ottelua saapui seuraamaan Rinkelinmäen pyhättöön vain 651 katsojaa. Lauantaina HPK-Sport -ottelu veti Rinkelinmäelle 713 katsojaa.

HPK:n avausottelua viime viikon torstaina Kärppiä vastaan seurasi paikan päällä 2006 katsojaa. Sen jälkeen koronatartuntojen määrä on ollut Suomessa kasvussa. Tiukat ottelutapahtumien rajoitukset sekä koronan pelko on aiheuttanut Hämeenlinnassa melkoisen yleisökadon.

Tilannetta ei auta, että HPK:n urheilullinen menestyskin on ollut heikkoa. Perjantaina joukkue hävisi Lukolle 1-5 ja lauantaina Sportille 0-1. Neljästä ottelustaan HPK on kerännyt vain yhden pisteen.

HPK:n seurajohdolla on kriisipalaverin paikka. Vuoden 2019 Suomen mestaria uhkaa nykymenolla taloudellinen katastrofi.

Juttuvinkki: Pentti Matikaisen saavutukset jäivät MM95-hypetyksen varjoon

Jalkapallon Veikkausliigan yleisömäärille on toisinaan naureskeltu. Tämän vuoden osalta fakta on, ettei yhdessäkään kauden 2020 Veikkausliigan ottelussa ole ollut niin vähän yleisöä kuin HPK:n perjantain ja lauantain kotiotteluissa.

Mikkelin Jukurit jatkaa neljän ottelun jälkeen nollakerhossa. Lauantain kotiottelussaan Jukurit hävisi TPS:lle 1-4.
Katsojia Mikkelissä oli lauantaina 1084. Määrää voi pitää katastrofaalisena.

Taloudelliseen kriisiin jo aiemmin ajautunut Lahden Pelicans veti lauantain kotiotteluunsa kärkijoukkue Kärppiä vastaan vain 1225 katsojaa. Kärpät voitti ottelun 5-2 ja jatkaa SM-liigan kärjessä puhtaalla pelillä.

Tahmeasti kautensa avannut JYP hävisi kotonaan KalPalle 0-3. Katsojia ottelussa oli 1944.

Kouvolassa KooKoo otti 4-2 -voiton Ilveksestä aiheuttaen ”takkuturkeille” kauden avaustappion. KooKoon lauantain kotiottelu veti paikan päälle 1785 katsojaa.

Lauantain suurin yleisömäärä nähtiin Tampereella Tapparan ja HIFK:n ottelussa. HIFK:n 3-2 -jatkoaikavoittoon päättynyttä ottelua seurasi 3489 katsojaa.

Perjantaina HIFK hävisi Helsingissä Kärpille 3-7. Katsojamäärä Helsingin jäähallissa oli 4061.

Samaan aikaan perjantaina Jokerit pelasi KHL-ottelun latvialaista Dinamo Riikaa vastaan voittaen 4-1. Jokereiden ottelussa katsojia oli 3899, joten HIFK vei yleisömäärissä voiton.

Teksti Otto Palojärvi

LUue myös: Kärpät antoi HIFK:lle tylyn selkäsaunan

Kommentoi Facebookissa