Hiihtäjiä valittiin Pekingin olympialaisiin – Suomen joukkueessa kaksi paikkaa auki

Krista Pärmäkoski on maastohiihdon moninkertainen arvokisamitalisti. (Kuva Jesse Väänänen/ Hiihtoliitto)

Suomen olympiajoukkueeseen Pekingin kisoihin valittiin tiistaina seitsemän maastohiihtäjää.

HIIHTO Suomen Olympiakomitean hallitus vahvisti tiistaina Huippu-urheiluyksikön tekemät toiset olympiavalinnat Pekingin talvikisoihin. Olympiajoukkueeseen nimettiin seitsemän maastohiihtäjää, maastohiihdon olympiaryhmän vahvuuden ollessa nyt 11 hiihtäjää.

Tiistaina Suomen Pekingin joukkuetta täydennettiin neljällä nais- ja kolmella miesmaastohiihtäjällä. Joukkueeseen valittiin Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen ja Joni Mäki.

– Maastohiihdon olympiavalintojen aikataulua muutettiin, kun ensi viikonlopun maailmancup Ranskassa peruttiin. Maastohiihdon olympiajoukkue on lähdössä valmistavalle leirille korkealle 17. tammikuuta, joten joustavan valinnan periaatetta noudattaen halusimme valita yhteistyössä lajin valmennusjohdon kanssa suurimman osan joukkueesta ennen sitä, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoo Olympiakomitean tiedotteessa.

– Jouluviikolla tehtyjen ensimmäisten valintojen jälkeen kansainvälisiä näyttöjä on ollut mahdollista antaa vain Tour de Skillä. Tässä tilanteessa on sovellettu aiemmin annettuja kansainvälisiä näyttöjä suhteessa valintakriteereihimme, edellyttäen, että tällaiset urheilijat osoittivat Imatran SM-hiihdoissa olevansa oikeassa suunnassa matkalla kohti Pekingiä, jatkaa Lehtimäki.

Tiistaina tehtyjen valintojen myötä maastohiihdon maapaikkakiintiöstä on täyttämättä enää yksi nais- ja yksi mieshiihtäjä. Nämä paikat täytetään Suomen olympiajoukkueen viimeisessä valinnassa 24. tammikuuta.

– Monelta hiihtäjältä poistui viimeinen näyttöpaikka, kun Ranskan maailmancup peruttiin. Myös Planican viikonloppu peruttiin, mutta tässä tilanteessa on perusteltua katsoa tilanteen kehittymistä rauhassa, jotta valintakriteereistä tärkein. Saada Olympialaisiin parhaat ja eniten menestyspotentiaalia omaavat urheilijat – täyttyy mahdollisimman suurella varmuudella, Lehtimäki korostaa.

Suomen kisajoukkue saa lopullisen muotonsa 24. tammikuuta, jolloin tehdään loput valinnat. Joukkue on muodostumassa noin 90 urheilijan kokoiseksi. Naisten ja miesten jääkiekkomaajoukkueet ovat yhteensä noin puolet joukkueen koosta.

Olympialaiset järjestetään Kiinassa Pekingissä, Yanqingissä ja Zhangjiakoussa 4.-20. helmikuuta.

Teksti Otto Palojärvi/ Olympiakomitean tiedote

Lue myös: Hiihdon maailmancupin kisoja peruttu – miten käy Riitta-Liisa Roposen olympiamatkan?

Olympiavalinnat

PEKINGIIN VALITUT MAASTOHIIHTÄJÄT 11.1.2022

Jasmi Joensuu
Anne Kyllönen
Katri Lylynperä
Johanna Matintalo
Ristomatti Hakola
Perttu Hyvärinen
Joni Mäki

ENSIMMÄISET OLYMPIAVALINNAT 20.12.2021

Ampumahiihto
Mari Eder
Olli Hiidensalo
Tero Seppälä

Freestyle
Anni Kärävä
Jimi Salonen

Lumilautailu
Enni Rukajärvi
Kalle Järvilehto
Rene Rinnekangas

Maastohiihto
Kerttu Niskanen
Krista Pärmäkoski
Iivo Niskanen
Lauri Vuorinen

Mäkihyppy
Julia Kykkänen

Taitoluistelu (jäätanssi)
Juulia Turkkila
Matthias Versluis

Yhdistetty
Ilkka Herola

Kommentoi Facebookissa