HJK eteni jatkoon ja varmisti miljoonapotin – ”Oltiin selkeästi parempi”

HJK juhlii voittoa NK Mariborista. (Kuva AOP)

HJK voitti slovenialaisen NK Mariborin yhteismaalein 3-0 ja pelaa syksyllä ainakin Konferenssiliigan lohkovaiheessa. Siitä HJK tienaa vähintään kolme miljoonaa euroa.

JALKAPALLO HJK eteni Eurooppa-liigan karsinnassa viimeiseen vaiheeseen voitettuaan Slovenian mestarin NK Mariborin Helsingissä torstaina maalein 1-0. Otteluparin HJK vei nimiinsä yhteismaalein 3-0 ja varmisti ainakin paikan Konferenssiliigan lohkovaiheeseen.

HJK pelasi molemmissa otteluissa hyvin. Tietysti toisen ottelun lähtöasetelma antoi HJK:lle etua, mutta taktiseen haasteeseen HJK vastasi hienosti.

– Tiedettiinkin, että vastustaja panee niin sanotusti all in hyökkäämiseen ja meidän pitää laskea pelaajia alemmaksi, että pystytään pitämään kaikki kontrollissa. Vastustajalla ei ollut ensimmäisellä puoliajalla yhtään maalipaikkaa. Toisella puoliajalla pääsivät ehkä liian helposti pelaamaan maalin edessä muutaman kombinaation, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Santeri Hostikka teki toisella puoliajalla HJK:n voittomaalin. HJK:n Bojan Radulovic sai pallon maaliin jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta maali hylättiin.

– En pysty antamaan vastausta. Ilmeisesti joku rikkoi. Se oli nelostuomarin näkemys asiasta. Valitettavasti meidän pädiltä ei pysty muuttamaan tuomioita jälkikäteen, Koskela kommentoi hylättyä maalia.

Koskela korosti lukemien kertovan osaltaan joukkueiden paremmuudesta. NK Maribor operoi HJK:ta suuremmilla rahasummilla, mutta HJK oli yllättävänkin paljon parempi.

– Vahva pari meiltä. 3-0 yhteistulos. Tosi tyytyväinen olen kaikin puolin. Pallollisessa pelissä olisi voinut olla pidempiä hetkiä, mutta kokonaisuutena oltiin selkeästi parempi joukkue tässä parissa ja ansaittiin jatkopaikka. Haastetaan Silkeborgia seuraavaksi.

HJK:n alkukausi oli Veikkausliigassa vaikea. Ja Mestareiden liigan karsinnassa Viktoria Plzen jyräsi vieraissa tylyt 5-0 -lukemat ja voitti otteluparin yhteismaalein 7-1.

Nyt peli näyttäisi kulkevan paremmin. Nähtiinkö Maribor-otteluissa kauden parasta HJK:ta?

– Jos katsotaan europelejä ja niiden kokonaisuuksia, niin varmaankin stabiilein esitys. Plzeniä vastaan pelattiin kotona yksittäinen paras ottelu, mutta vieraissa jäätiin jalkoihin, vastasi Koskela.

HJK kohtaa viimeisellä Eurooppa-liigan karsintakierroksella tanskalaisen Silkeborgin, joka operoi HJK:ta selkeästi suuremmalla rahamäärällä. Ensimmäinen osaottelu pelataan ensi torstaina Helsingissä.

– Silkeborg on ennakkosuosikki, mutta lähdetään haastamaan, Koskela ennakoi.

Teksti Otto Palojärvi, Töölön stadion

Lue myös: Jari Litmanen kehuu suomalaisen fanikulttuurin kehitystä – muistelee ”ankeaa” 80-lukua

Kommentoi Facebookissa