HJK murskasi kotiottelussaan – päässyt budjettinsa edellyttämälle tasolle

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa. (Kuva AOP)

HJK murskasi IFK Mariehamnin 6-1. Riku ja Roope Riski tekivät molemmat kaksi maalia.

JALKAPALLO Viime kauden paha alisuorittaja HJK vahvisti asemiaan Veikkausliigan kärjessä murskattuaan sunnuntain kotiottelussaan IFK Mariehamnin. Ottelu päättyi numeroihin 6-1.

Viime aikoina lupaavassa vireessä ollut IFK Mariehamn oli täysin helisemässä. Ottelu oli käytännössä ohi jo ensimmäisellä puoliajalla HJK:n johdettua tauolla 4-1.

Riskin veljekset Riku ja Roope tekivät IFK Mariehamnin puolustuksesta reikäjuustoa. Molemmat maalasivat kahdesti. HJK:lle osui myös Atomu Tanaka. Kertaalleen IFK Mariehamn osui omiin.

HJK:n sarjajohto kasvoi viiteen pisteeseen. Joukkueella on 13 ottelustaan tilillään 30 pistettä. Ottelun vähemmän pelanneet FC Inter ja KuPS ovat 25 pisteessä.

IFK Mariehamn on sarjassa viidentenä. Pisteitä sillä on 17.

HJK porskuttaa Veikkausliigassa ylivoimaisesti suurimmalla budjetilla kaudesta toiseen. Vuosina 2009-2014 HJK voittikin kuusi perättäistä mestaruutta.

Juttuvinkki: Olympiastadionin peruskorjaus on karu esimerkki suomalaisesta ongelmasta

Vuosina 2015, 2016 ja 2019 HJK ei voittanut mestaruutta. Menestymättömyys johtui myös Veikkausliigan valmentajien taktisen osaamisen kehityksestä. Päävalmentajansa Mika Lehkosuon komennossa HJK oli vaikeuksissa mielikuvituksettoman hyökkäyspelinsä takia.

Viime vuoden toukokuussa Lehkosuo sai potkut. Tilalle pestattu Toni Koskela ei kyennyt pelastamaan kautta.

Koronapandemian takia vasta heinäkuussa alkaneen kauden 2020 HJK aloitti yskähdellen. Viime peleissä ryhmällä on mennyt kuitenkin lujaa. HJK nappasi sunnuntaina neljännen perättäisen voittonsa. Maaliero joukkueella on näistä neljästä ottelusta 13-2.

Koskela on saanut HJK:n hyökkäyspelin toimimaan. Joukkueen ylivoima ei sinänsä tule yllätyksenä. Pitäisihän HJK:n pelaajamateriaalilla voittaa mestaruus ylivoimaisesti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: SJK vältti täydellisen häpeän – voitto jumbo-ottelussa

Kommentoi Facebookissa