HJK voitti ainakin yhden mestaruuden – valmentaja vältti täyskatastrofin

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa. (Kuva AOP)

HJK voitti jalkapallon Suomen Cupin mestaruuden lyötyään Turun FC Interin finaalissa 2-0.

JALKAPALLO HJK voitti lauantaina jalkapallon Suomen Cupin mestaruuden. Loppuottelussa Turun FC Inter taipui HJK:lle maalein 0-2.

HJK:n molemmat maalit viimeisteli kärkipelaaja Roope Riski. Maaleista etenkin ensimmäinen oli upea taidonnäyte.

Inter loi toisella puolella painetta HJK:n maalille nostamalla ylös tukun miehiä. Klubin puolustus kesti kuitenkin loppuun saakka ilman takaiskuja.

HJK:lle mestaruus oli helpottava. Se oli joukkueen ensimmäinen pytty sitten vuoden 2018. Viime vuonnahan HJK sukelsi pohjamudissa jääden mestaruutta vaille sekä Cupissa että Veikkausliigassa, ja kaiken lisäksi joukkue karsiutui myös tämän vuoden europeleistä.

HJK:n päävalmentajaksi viime vuoden keväällä tullut Toni Koskela oli helpottunut mies. HJK:n peli on takkuillut Veikkausliigassa ja Koskela on saanut osansa kritiikistä.

HJK operoi suomalaisista jalkapalloseuroista ylivoimaisesti suurimmalla budjetilla. HJK:n rahoilla tuplamestaruus pitäisi voittaa joka vuosi.

Juttuvinkki: Olympiastadionin peruskorjaus on karu esimerkki suomalaisesta ongelmasta

Mika Lehkosuon komennossa HJK ei voittanut Veikkausliigan mestaruutta 2015 ja 2016. Lehkosuo sai toukokuussa 2019 potkut. Koskela pestattiin Rovaniemen Palloseuran peräsimestä pelastamaan HJK:n uskottavuutta.

Suomen Cupin mestaruuden myötä Koskela todennäköisesti välttää potkut, vaikka HJK ei Veikkausliigan mestaruutta tänä vuonna voittaisikaan. Hallitseva mestari Kuopion Palloseura antaa HJK:lle liigassa tiukkaa painetta.

HJK voitti Suomen Cupin 14. kerran. Edellisen kerran HJK oli voittanut cup-mestaruuden vuonna 2017.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Vastustaja aivan eri tasolla – KuPSilla ei mitään jakoa Romaniassa

Kommentoi Facebookissa