Raimo Helminen otti aikalisän – TPS pehmitti mestarisuosikin

Raimo Helminen toimii SM-liigassa TPS:n päävalmentajana

Raimo Helminen toimii SM-liigassa TPS:n päävalmentajana. (Kuva AOP)

Raimo Helminen otti SM-liigassa ensimmäisen voittonsa TPS:n päävalmentajana, kun TPS voitti Lukon Turussa 4-2.

JÄÄKIEKKO Viime kaudella pohjamudissa rämpinyt TPS pyrkii palaamaan menestykseen jääkiekkolegenda Raimo Helmisen komennossa. Pelaajana Helminen oli kiekkonero, mutta valmentajana hän on aiemmissa pesteissään lähinnä epäonnistunut.

Perjantaina kauden avausottelussaan TPS hävisi Porissa Ässille 2-3. Lauantaina TPS kohtasi kotiavauksessaan mestarisuosikki Lukon ja voitti 4-2.

Perjantaina Raumalla Lukko oli murskannut Tapparan 7-2. Sama meininki näytti jatkuvan Turussa, kun Lukko siirtyi nopeasti 2-0 -johtoon. Aleksi Saarela teki Lukon 2-0-osuman ajassa 7:01. Helminen reagoi tähän ottamalla aikalisän.

TPS pääsi vähitellen mukaan peliin ja painoi lopulta ohi. Yksi TPS:n sankareista oli kaksi maalia tehnyt Josh Kestner. Pitkään NHL:ssä pelannut Lauri Korpikoski teki kolmannen erän lopussa 4-2 -maalin tyhjiin.

Juttuvinkki: Esa Tikkanen sai yöllä puhelun – kutsu johti heti Stanley Cupiin

TPS-pestissä Helminen taistelee valmentajana uskottavuudestaan. Jos hän tehtävässä epäonnistuu, lienee hänellä vaikeaa löytää enää kunnon pestejä.

Tappara toipui perjantain rökäletappiostaan tyrmäämällä Tampereella Pelicansin 4-0. Pelicans ei lukeudu toki sarjan suosikkeihin. Joukkueen talousvaikeudet ovat vaikeuttaneet joukkueen rakentamista.

Sarjan suosikeista Kärpät voitti KooKoon 3-1, mutta HIFK hävisi kotiavauksessaan Ilvekselle 1-3 sorruttuaan tehottomaan hyökkäyspeliin.

JYP toipui perjantain HIFK-tappiostaan ja voitti lauantaina Mikkelissä Jukurit 4-3. Lappeenrannassa SaiPa voitti Ässät 3-1.

HPK:n ja Sportin ottelu peruttiin. HPK:n pelaajat odottavat koronavirustestien tuloksia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Nyt sen voi sanoa – Raimo Helminen oli virhevalinta

Kommentoi Facebookissa